S. O. s. Ytong falra mi kerül belső térben, hogy kész festett falam legyen?
Idiótán fogalmaztam,de másképp nem tudom.
Szóval...
Fel van rakva az ytong fal.Egyenesen,úgy ahogy kell.
A kőműves vakolni és simító vakolattal áthúzni akarja.Azután glettelés és festés.
A festő hálózást javasol(fém háló),és glettelést,mert a falak így nem repednek meg.Azt mondja,ha csak vakolva van ő bizony üvegszálas tapétát is tesz fel ,mert különben megreped az ytongok összetételénél a fal.
A kőműves váltig állítja,hogy kizárt vakolás után a falrepedés.
Mi az igazság?Jelentős pénzkülönbség van a két eljárás között.
Segítsetek,hol egy igazi szakember???!!!
Beltéri fal?
mi se hálót, se drótot, se vakolatot nem tettünk rá, csak gletteltük, saját magunk, laikusként, 2 rétegben, és mégsincs repedés... 3 éve...
üvegszálas háló, Ytong vékony vakolattal.
Ez nagyjából 0,5cm. Erre jöhet a glettelés és a festés/tapéta/bármi...
Nagyon köszönöm a válaszokat.Dryvit háló+glettelés amit a festő javasolt én értettem félre.Ezt a megoldást választjuk,mert fele annyiból jövünk ki mint vakolással és a fal sem fog repedni.
Megerősítettetek a döntésbe és ezt nagyon köszönöm.
Laikusként építkezni nő létemre egyedül nem könnyű.
Ha találkoztok építkezéssel kapcsolatban idióta kérdésekkel ezen az oldalon az valószínűleg én leszek.
Kérlek segítsetek akkor is.
"Ha találkoztok építkezéssel kapcsolatban idióta kérdésekkel ezen az oldalon az valószínűleg én leszek."
Ááá, úgyse mered!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!