Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A raid mennyire veszélyes ha...

A raid mennyire veszélyes ha ráfújtam a szivacsokra? Most mit csináljak? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Tegnap este megláttam bent valami kis rovart a plafonhoz közeli részen a falon. Gyorsan nyúltam is a Raid repülőrovar (légy, szúnyog, darázs stb.) irtó felé. Gondolkodás nélkül lefújtam (mert félek ezektől a dögöktől) és kiment a fejemből, hogy pontosan alatta a radiátoron (nem fűtünk már) ott vannak a szivacsaim! Oda szoktam tenni szellőzni meg ott jól ki is szárad pár nap alatt ha vizes lenne.

Nem közvetlen közelről fújtam rá, de az biztos, hogy rájuk ment olyan permetszerűen vagy hogy írjam. Tudom, el kellett volna tenni de már sajnos késő.

Van ott egy pici szivacs, azzal arcot szoktam mosni. Egy nagyobb azzal a hátamat meg a lábamat stb zuhanyozásnál. De sajnos ott a mosogató szivacsom is!

Szerintetek elég ha langyos vízzel majd jól átöblítem őket használat előtt?

Úgy tudom ez a raid emberekre és állatokra (kutya, macska) nem veszélyes. Persze ez nincs ráírva...

Sajnos nem tudom kidobni a szivacsokat, amúgy is csak talán a mosogatószivacs lenne pótolható. De most az sincs itthon ráadásul ezt egyszer használtam csak.

Tudom, hogy amúgy is gyakran kell cserélni de nekem ez külön csak a teáskészlethez van, nem kajás edényekhez. Tehát vízforraló, egy lábos, kanál, pohár..

Most akkor szerintetek mi legyen? Mivel kellene átöblíteni?

Veletek is történt már hasonló?

2009. jún. 17. 12:50
 1/5 anonim válasza:
75%
nem veszélyes de árthat mivel VEGYSZER öblítsd átt azokat amikre ráfújtad kerülni kell a testnyílásokba való bejutását, egyébként rá van írva hogy mit ne csinálj vele
2009. jún. 17. 12:53
 2/5 A kérdező kommentje:

Az van rajta, hogy ne lélegezzem be meg takarjam le az evőeszközt és az akváriumot ha van. Kb ilyesmik. Meg hogy permetrin meg valami hasonló csak t betűs cucc a hatóanyaga.

Eddig is használtam már nem volt soha semmi probléma, amikor a kezemre ment akkor se lett baj pedig nem rögtön mostam le hanem 10 perc múlva kb.

Remélem akkor nem vagyok rá allergiás.

De azért igyekszem kerülni, csak a szivacsokra még sosem ment rá, nem tudom mi legyen.

Hajlok affelé, hogy csak átöblítem de hátha valaki még ír.

2009. jún. 17. 13:02
 3/5 A kérdező kommentje:

Közben megnéztem a neten az adatlapját ( ha ez az) az van hozzá írva, hogy

Lenyelés: Nem lehet tudni a permet lenyelhető szignifikáns mennyiségét. Ha mégis lenyelték, akkor

rossz közérzet alakulhat ki.

Persze a másik résznél ott van hogy ha valaki rosszul van utána orvost kell hívni vízzel a száját kiöblíteni stb-stb.

Remélem akkor végül is ettől nem lesz baj.

Esetleg valaki tud valami jó tippet mivel öblítsem át őket?

2009. jún. 17. 13:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Bővízzel, esetleg tusfürdővel mosd át őket és ne aggódj. Egyszer hallottm már egy dokitól, hogy egy ember majdnem egy egész (1000 ml) flakont a szájába fújt, mert megőrül, de éppen csak rosszul lett. A hasznlati utasításban mindig nagyobbnak mutatják a bajt, mint amilyen lehet, épp zért, hogy vigyázzunk. valószínűleg senki sem fog belehalni, ha még egy hónapig használod azokat a szivacsokat, max te az aggodalmaskodásba. :D
2009. jún. 17. 13:14
 5/5 A kérdező kommentje:

Igazad van :) Az egész család az én aggodalmaskodásom miatt fog amúgy megőrülni :) lehet le kellene lakatolnom a vegyszeres szekrényt? :)))

A tusfürdő jó ötlet, Jól átmosom őket tusfürdővel és langyos vízzel a radiátort pedig áttörlöm nedves ruhával.

Örülök akkor ha valójában annyira nem veszélyes. Azért máskor jobban figyelek, hogy ne fújjam rá mindenre.

2009. jún. 17. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!