Leégett ingatlant hova kell bejelenteni. (Én a földhivatalra gondoltam) és mindez mennyibe kerül?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 2. 21:37
1/4 anonim válasza:
Szeretnéd ha ezután beépítetlen területként legyen nyilvántartva a telek?
A házal nem szoktak teljesen leégni (kivéve a faházak). A megmaradt romokra bontási engedélyt kell kérni, majd a botás után az önkormányzat építési osztálya ad egy igazolást a bontás megtörténtéről, azzal lehet bemenni a földhivatalba kérni a törlést. 2002-ben csináltam ilyent, akkor még nem kértek érte semmit. Az új ház berajzolása viszont majdnem 100000 Ft-ba fájt.
:(
2/4 A kérdező kommentje:
Ez egy hegyi lakóingatlan. (Borona pince). Teljesen leégett, bontási engedély emiatt nem kell. És igen, nem szeretném beépíteni újra, nincs úgymond miből. Köszönöm a válaszodat!
2012. ápr. 2. 22:11
3/4 anonim válasza:
Tudtommal nem kérnek pénzt a be jelentésért. Annyi hogy be kell jelentened az önkormányzatnál, pontosan annál ami ahova a telek tartozik, illetve ha még a ház egyben van akkor mindenképp jegyeztesd el romházként és gondoskodj arra hogy zárd le meg táblázd ki hogy veszélyes hely stb... Erről majd ők felvilágosítanak de nem árt ha tudod.
4/4 A kérdező kommentje:
Az "ingatlan" a földdel egyenlő, porig égett. Tehát akkor a földhivatalhoz és az önkormányzathoz is be kell jelentenem? Köszönöm előre is/ az eddigi válaszaidat. :)
2012. ápr. 2. 22:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!