Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyire nehézkes egy benzines...

Mennyire nehézkes egy benzines motorfűrész karbantartása?

Figyelt kérdés

Bevallom, kicsit elbizonytalanodtam, amikor a benzines motorfűrészek meghibásodásairól olvastam.

Szinte annyi bennük az alkatrész, mint egy autóban, és rendszeres karbantartást igényelnek, szervizbe is kell őket vinni, mint az autót.

Tudna valaki mesélni a tapasztalatairól(márkától függetlenül), hogy ez mennyire macerás a valóságban?

Használtam már elektromos láncfűrészt hármat, azokat csak tisztítani kellett, élezni, meg olajat beletölteni, és nem volt velük gond(10 m3 alatt használom), de az élettartamuk nem volt a legjobb, ezért gondoltam a váltásra.

2012. ápr. 2. 14:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha normális márkát veszel (Makita, Husqarna, EREDETI! Stihl) akkor nem lesz vele túl sok bajod. Rendszeresen meg kell pucolni, rendes minőségű olajjal használni,hosszabb állás idejére leengedni belőle a benzint, és jó eséllyel soha nem kell majd megbontani ilyen igénybevétel mellett.

És ezeket otthon minimális hozzáértéssel te is meg tudod csinálni, a 13éves unokatestvérem is megcsinálja, nem kell szervizbe vinni, nem tudom honnan szedtél össze ilyet. :)

Viszont ha valami teszkógazdaságos einhell-alko-partner cuccot veszel akkor jó esetben az egy évet sem fogja kibírni, érdemes márkásat venni (akár használtan is) ha már költesz rá.

2012. ápr. 2. 15:14
 2/5 dirtboy ***** válasza:

jó márkát vegyél /fentebb már sorolták hogy mik azok/

mind hárommal van tapasztalatom és jó gépek/.

olvasd el hogy mi kell a láncfűrészeknek és akkor nem lesz gond velük.

szervizbe ne ad be soha mert ott ba sznak normálisan megcsinálni.

husqvarna láncfűrészt adtunk be szervizbe úgy hogy a kipufogójából 4ből 1db csavar hiányzott és képesek voltak úgy vissza adni hogy nem raktak bele 1db csavart.

általában szoktak lenni elszórtan láncfűrészekhez értő emberek ők velük többre mész mit a szervizzel.

persze nem árt ha ismered is azt akire rá bízod a javítást,a lényeg hogy biztosan tudd hogy érti is a dolgát.

2012. ápr. 2. 19:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Így van, azt kihagytam hogy a márkaszervízt kerüld el, kivéve ha valamilyen garanciális problémád van.

Mivel alapvetően bármilyen alkatrész beszerezhető és minimális műszaki érzékkel otthon is beépíthető igazából bármilyen baja van meg tudod oldani otthon , illetve ha nem akarsz nekiállni akkor tudsz keresni egy "szakit", vagy kis szervízt akik értenek hozzá.

Igazából mondanám magamat is, csak az egyrészt elég szarul nézne ki, másrészt meg nincs időm ilyenekkel foglalkozni meló mellett a saját cuccaimon felül. :)

És még egy dolog, tényleg jól nézd meg mit veszel,ha lehet újonnan csak márkakereskedőtől vagy más megbízható forrásból, Stihlből rengeteg hamisítvány van, Husquarnából is, Makitából speciel nem láttam még, de lehet abból is.

Ha valami aukciós oldalon gyanúsan olcsón hirdetnek valamit amire az van írva hogy Stihl, az általában valami kínai made in dzsunka sz*r, és ennek megfelelően rohadt gyorsan szét is hullik.

2012. ápr. 2. 20:43
 4/5 dirtboy ***** válasza:

/Ha valami aukciós oldalon gyanúsan olcsón hirdetnek valamit amire az van írva hogy Stihl, az általában valami kínai made in dzsunka sz*r, és ennek megfelelően rohadt gyorsan szét is hullik./

általában azok román láncfűrészek.

régebben még rajta volt hogy stihl de már mindenki ismeri és újabban már nem látom rajtuk.

régen még 50-60ért árulták vásárokban de ma már 15-20 körül mozog az áruk de annyit sem érnek.

még amit árulnak hozzá román lánc meg vezető az is egy fos.

a román lánc osztása nem egyezik meg a stihl élével sajna, pici eltérés van pedig jó lenne ha kicsit koszosabb fát vágok.

3/8ados 56szemes picco duro láncot milyen áron vesztegetik nem tudod?

2012. ápr. 2. 20:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, egy Stihl MS 290-et céloztam meg, az még kifizethető és nagyon jókat olvastam róla.
2012. ápr. 3. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!