Milyen free websablonokat célszerű felhasználni az elkészítendő weboldalaink későbbi működtetés, karbantartása, seo és egyebek figyelembevételével? Pl. Flash, CSS, egyszerű html, egyebek?
Melyiknek mi az előnye és hátránya?
Vannak-e bizonyos profilok, típusok, amelyekhez direkt célszerű valamelyik megoldás választása?
Esetleg Wordpress, Joomla, egyéb megoldás a jobb választás?
Nincs véleményetek?
Azzal hévvel által neki -teljesen amatőrként- a weboldalkészítésnek, hogy majd teljesen saját erőből, a szükséges ismeretek folyamatos autodidakta módon történő elsajátítása során fogok önálló weboldalt készíteni.
Azonban arra hamar rájöttem, hogy az alapvető html és css ismereteim messze nem lesznek elégségesek egy igényesebb, funkció gazdag honlap összeállításához.
Marad a további tanulás, de közben csak meg kellene valami igényesebb módon jelenni a neten.
Átmeneti megoldásként jöttek számításba a sablonok.
Ezeket -az egyszerűbbeket- a meglévő ismereteim alapján testre tudom szabni, tudom tetszetősebbre dizájnolni.
A tárhelyszolgáltatómnál gyakorlatilag minden cms rendszer elérhető, stb.
De érdekelne a véleményetek! Melyikkel miért érdemes próbálkozni? Melyik mire igazán jó megoldás?
Illetve egyáltalán mikr érdemesebb cms-ben gondolkodni?
Mikor elégséges egy normál html+css kombinációjú oldal, vagy egy flash oldal?
Örülnék ha az esetleges saját tapasztalataitok is megosztanátok velem, akár egy privát üzenetben.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem, ha saját használatra kell a weboldal, akkor feleslegesnek tartom a CMS rendszereket ( pl WordPress).
Bár ezt a következő kommentelő rácáfol majd, de ha jól megy a html akkor nincs szükség rá.Legfeljebb a php miatt kellhet...
De némi tanulással az is megoldható.
Ha a HTML+CSS megy, akkor még talán a PhotoShop-ot kellene megtanulni
és már egy elég szép weboldalt össze tudsz hozni.
Na de HTML weboldalt javaslok minden esetben, könnyű testre szabni, egyszerűen lehet optimalizálni, stb. Flash-t akkor érdemes készíteni ha nem csak neten, hanem tv-ben, rádióban, újságban is reklámozod az oldalad.Mivel az optimalizálás most még nem annyira hatékony.Persze a Google is sokat fejlődött az utóbbi időben, de a flash weboldalak szépek, de nem hasznosak.
A sablonok jók amíg kezdő vagy, ellesheted a technikákat, de ha bele jössz érdemesebb sajátot tervezni. (egyáltalán nem nehéz).
Ami az oldalon belüli funkciókat illeti, egy minimális php tudás bemagolása után, letölthetsz bármilyen kódot a netről és beillesztheted az oldaladba.Ez amolyan egyszerű, de nagyszerű megoldás...És közben még tanulhatsz is belőle.Persze nem csak php kell, hanem JavaScript is és hasonlók, de úgyszintén netről keresel.
(Most lehet, hogy kicsit jobban egyszerűsítettem de a lényeg az, hogy nem kell bekomplikálni CMS- rendszerekkel és Flash-el ha nincs rá szükség.)
boscar:
Köszönöm. Magam is hajlok a saját kivitelésre.
Ugyan az általad is említett, ehhez szükséges ismereteket (html, css3, js, php) még csak tanulom. Autodidakta módon az internetről; már kész megoldásokat vizsgálgatva, átalakítva próbálgatom a lehetőségeket.
Egy egyszerűbb html+css megoldás már nem okoz gondot, de ez még azért messze van attól, amire büszke lehet az ember fia.
De az idő nekem dolgozik. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!