Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne ezt a házat...

Hogyan lehetne ezt a házat kibővíteni?

Figyelt kérdés

Jelenleg meglévő házhoz szeretnénk egy plusz szobát, dupla garázst és pincelejárót, valamint pincét építeni. A bővítést úgy gondoltuk, hogy az étkezőben lévő ablak helyett ajtót vágunk a falba, így csatlakozna az új házrész a régihez.

A telek 43x19,3 méteres, 6,5 métert kell elhagyni a szomszéd háztól, de hátra még több mint 28 méteres hely van.

Több variációt is elképzeltünk már a bővítésre, de még egyik sem tűnt az igazinak. Nem szeretnénk, hogy a kocsibeálló nagyon sok helyet elvegyen az udvarból, hiszen ez a házunk egyik fő előnye. Fontos lenne még az is, hogy a jelenlegi állapotot minél jobban megóvhassuk, tehát a tetőt lehetőleg ne kelljen megbontanunk, így az nem lenne többletköltség- és munka.

Várom a javaslatokat a kialakítandó házrész alaprajzához!

A képek, alaprajzok:

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. márc. 30. 12:46
 1/8 anonim ***** válasza:

A telekről egy vázaltot is rakj fel, elvileg van a tervek között.

Pince a ház mellé így utólag meredek, könnyen megrogyhat a ház.

2012. márc. 30. 13:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Én az új szobát a földszinti szoba (nappali?) mellé tenném. A tetőhöz annyiban nyúlnék hozzá, hogy leszednék 3 sor cserepet a szoba melletti szakaszon, és azokhoz a gerendákhoz csavaroznám az új szoba tetőgerendáit. Persze így lesz a tetőben egy törés, de szerintem nem olyan vészes. Ha viszont hátulra kerülne a szoba, nem tudom, milyen tetőt lehetne rá rakni, hiszen belelógna az emeleti szoba ablakába!

Esetleg tetszene még az, hogy hátulra kerüljön a szoba, és fölé egy tetőterasz, de az talán drágább. Bár a fene tudja, födém úgyis kell, viszont a tetőt megspórolnátok.

A kocsibeállót én levinném a föld alá, ez főleg az első megoldásnál lehet jó. Csak arra ügyeljetek, hogy onnan ne legyen átjárás a pincébe, vagy ha igen, akkor jól, akár légmentesen záródó ajtón keresztül. Így a benzingőz nem ott ülepszik le.

2012. márc. 30. 13:44
 3/8 A kérdező kommentje:
A telekről a kép: [link]
2012. márc. 30. 13:45
 4/8 A kérdező kommentje:
A földszinti szobához (nappalihoz) nem kerülhet az új szoba, ugyanis az az utcafronton van és oda az utcától szükséges távolság miatt nem lehet építkezni.
2012. márc. 30. 13:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem az utcafront irányába gondoltam, hanem vele párhuzamosan. Így a ház L alakúvá válik, és ezt a szobát megkerülve jutsz be. Amúgy belegondolva nálunk is így van, és a ház mellett épp csak annyi hely van, hogy a kocsi beférjen. Ennek előnye, hogy abszolút nem lehet belátni az udvarra, mert a ház meg a bent álló kocsi eltakarja. A terasz meg az L alak közrefogott részén van, onnan nyílik a bejárati ajtó.

Esetleg ezen is érdemes elgondolkozni, ha megoldható. Én szeretem azt, hogy nem látnak be az udvarba, biztonságosabbnak is érzem.

2012. márc. 30. 13:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Én mindenképpen az utcafronttal párhuzamosan bővítenék, mert hülyeségnek tartom, hogy a kocsibeállóval helyet vegyek el a telekből, így az a lehető legkisebb kell legyen.

Ahogy már írtam, a pince így utólag elég meredek, így inkább egy nagy tárolót javasolnék.

[link]

2012. márc. 30. 16:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Én ahogy írtad az ebédlő ablak helyére ajtót tennék, és kiköltöztetném a WC-t, valamint onnan lehetne egy pince lejárót építeni, az ebédlő ablaka átkerülne a mostani WC helyére. A földszinten hátul az ebédlő mögött építeném a pincét, felette a garázs, az új WC. Az emeleten a hátsó szobát hosszában ketté osztanám és a garázs feletti részen bővíteném mindkettőt. A tetőt simán be lehetne kötni a régihez minimális bontással!

Ha lesz kedvem, majd rajzolok is, ha nem elég érthető...

:)

2012. márc. 30. 22:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Najó, csináltam rajzot is:

[link]

[link]

2012. márc. 30. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!