Melyik piszkosabb: Budapest vagy valamelyik balkáni város?
Zágrábban már jártam pár éve, nagyon szép volt a belváros, élhető, nyugis, tiszta. DE! a külvárosi részek lehet hogy ott is néhol szemetesebbek, elhanyagoltabbak.
Bp. azért elég nagy, nehéz rendben, tisztán tartani. mondjuk jó lenne, ha az emberek másként gondolkodnának, és kicsit tennének azért hogy jobban nézzen ki. akár csak azzal, hogy nem szemetelnek.
viszont ha jobban fizetnék az utcaseprőket, netán a közmunkaprogramban is többen vállalnának ilyen feladatot, akkor lehetne javítani a helyzeten.
Jártam már olyan nyugati ország városában, ahol jóval nagyobb volt a kosz... és most nem védeni akarom Budapestet! Nem attól függ merre helyezkedik el, hanem az emberek mentalitásán!
Sajnos egyik kutya, másik eb!
Elösször is szerintem horvátországot még ne hasonlítsa dössze a teljes balkánhoz.
Én végigutaztam szerbián,bosznián,voltam albániában is.
Vannak városok ipari városok ahol sok a mocsok de az pl azért mert a füstöt amit a gyárból kiengednek ott vann mindenütt a városban.Ahol túristák vannak ott ugyanolyan szemét domb van mint budapesten.
Horvátoktól pedig tanulhatnánk mert egy cigicsikket sem találtam a földön(no meg hamutálat sem),de ott annyi a különbség hogy odakinn keményen büntetnek szemetelésért.Nálunk is inkább büntessenek olyan dolgokért mint a szemetelés mint hogy azért fizessen az ember sok pénzt mert véletlenül otthon hagyja a jogsit és ezt meg is tudják nézni a jogsit a rendszerben.
A főválaszom Budapest piszkosabb mit egy balkáni város,de azért akadnak kivételek is.
Üdv!
Nem hasonlítottam Horvátországot a Balkánhoz, erre nem tettem célzást! Sokszor voltam én is Horvátországban, tényleg van mit tanulni tőlük.
Csakhogy a legtöbb magyar úgy gondolja (pl. a tévében is úgy harangozzák be néha néha napján), hogy Horvátország balkáni ország......Ezért tettem fel így a kérdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!