Ez lehetséges lenne? (építtési engedély)
sziasztok a konyha ablakomat szeretném kioperálni és helyette egy ajtót szeretnék tenni.plusz építteni a ház mellé egy terasz szerűséget ami bellűlről nyárikonyha szerűségként funkcionálna 50-60 nm rről beszélünk lapos tetős lenne a tető lenne a terasz ugyebár.
az világos számomra hogy ehhez engedély kellene,de ha anélkül megcsinálom és a szomszédaimmal megbeszélem hogy írják alá hogy több mint 10 éve felépült már az építmény akkor elvileg nem bontattatják le,és nem kell fenmaradási engedélyt sem kérnem.ez a kiskapu létezik-e? előre is köszönöm
Amit leírtál ahoz nem kell engedély, elég csak bejelenteni az építési hatóságnál!
Bejelentés alapján végezhető:
"A pihenés célját szolgáló oldalt nyitott pillérrel alátámasztott kerti tető építése 20 m2-es alapterületet meghaladó méretben."
No ez lenne a terasz.
"Az épület teljes homlokzati felületét érintő építési tevékenység (pl. átalakítás, felújítás,..., teljes épíészeti karakter megváltoztatása)"
Ez lenne az ajtó beépítése.
De nem csak tetőt akar, hanem teraszt is, nem? Az is engedélyköteles.
Kérdező: én nem kísérleteznék a szomszédaiddal. Egyrészt nézd meg google mapson a házad, simán látszik, hogy sehol semmi terasz. Másrészt így elég egyetlen rosszakaró és ciki van... egyszerűbb engedélyeztetni a dolgot.
kösszi a válaszokat megnéztem a google mapsot hát tényleg látszik sajnos.... nem tudom, mikori felvételek vannak a google mapson amúgy? illetve mennyibe kerülne ennek a dolognak az engedélyeztetése biztos bőven 100 mátyás fölött...
nem tudom mi lesz,lehet hagyom a búsba mert később tetőteres beépíttést tervezünk, amihez mindenképp engedélyt kérnénk gondolom akkor rákérdeznének a terasz alatti lakóhejre hogy ez mégis micsoda és hogy került ide..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!