Gázkészülék áthelyezéséhez (ugyanazon a falon kb.2m-el arréb kerülne) kell-e gázterv és gázművektől engedély pesti panellakásban?
Egy pesti panellakásban szeretnénk a gáztűzhelyt kb. 2m-el arréb tenni, ugyanazon a falon maradna.
Egyik szerelő azt mondta, hogy ehhez kell gázterv és gázmű engedély is, de itt azt az infót kaptam, hogy nem.
Van esetleg gázszerelő, akinek biztos infója van erről - illetve elvállalná a bekötést úgy, hogy az esetleges jogkövetkezményeket (ha van) Ő vállalná?
Gázterv kell!
Ezen felül gáz MEO is. Gázóra fel-leszerelés.
Gáztűzhelyhez páraelszívó és légbeeresztő megléte is szükséges.
Ezt senki nem fogja elvállalni papírok nélkül, pláne nem úgy, hogy még a felelősség is az övé.
Amúgy nem is értem. Iratnál vele egy papírt, hogy Gipsz Jakab vagyok 2012. X. hó X.-én a Patyolat utca 9. szám alatti 3/6os lakásban a tűzhelyet saját felelősségemre átraktam? :)
Jah, és a gázhálózat egyéb (esetlegesen felmerülő) szabálytalanságait is a hatályos szabályok szerint javítani kell.
Ha van ebben a lakásban nyílt égésterű készülék (vízmelegítő, cirkó, stb.), akkor felejtős, hogy arra lesz gázterv, illetve engedély.
Köszönöm!
Gázóra nincsen (panellakás, átalányban megy a gáz)
Ahogy látom, már arra a kérdésre is válaszoltál, ahol azt az infót kaptam, hogy nem kell gázterv ( http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__277056..
Amennyiben ez mégis kell, akkor milyen költségekre számíthatok? És a legfontosabb, hogy mennyi az a maximum idő, amíg ez végigmegy?
nem úgy gondoltam, hogy feketén, hanem ha kapok számlát a munkáról, akkor gondolom szabályos amit csinál :S
Én is azt szeretném, ha minden rendben lenne, nekem az ellentétes infókkal, és az idővel van bajom :S
[link] - itt is gázórát írnak, ahogy Te is mondtad - de panellakásban hol van gázóra???
Azt hiszem egyszerűbb (és költséghatékonyabb), ha újraterveztetem a konyhát, igaz? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!