Átrakhatom a gáztűzhelyt a másik sarokba?
Üdv.
Át szeretném tenni a gáztűzhelyt a konyha másik sarkába. De nincs gázmérő ( átalány, panellakás )és még a réges-régi szögletes csap van felrakva a gázcsőre. Arra vagyok kíváncsi, hogy ha lekötöm az acélcsövet a tűzhelyről, majd a csőhöz hozzákötök egy flexicsövet és ehhez a tűzhelyt. Megcsinálhatom én is vagy mindenképpen szerelőt kell hívni?
Megcsinálhatod te is, csak az a gond, hogy akkor a biztosító nem fizet baj esetén.
Ezt elkerülheted, ha egy gázszerelőtől kérsz egy számlát, hogy ő kötötte be. De mivel azt sem adja oda ingyen, igazából kb. 2 ezret nyernél rajta. Akkor meg szerintem egyszerűbb, ha ő köti át, neked meg nincs más dolgod, csak kinyitni az ajtót neki.
Mi is azt hittük, hogy mennyire egyszerű az egész... De nem :S
Gázterv kell hozzá (mérnök, gázmű engedélyezés, pénz-idő-pénz-még több idő- még több pénz), majd utána szerelő, aki elvégzi a bekötést.
Legálisan engedélyek nélkül 1,5m-el viheted arrébb a gázt (nem Te, hanem szerelő)
A gáz az :), hogy évente jönnek ellenőrizni (a műanyag ablakok miatt) a gázművektől, és előbb-utóbb kibukik a turpisság.
Én a helyedben kihívnék egy szerelőt, és megkérdezném, hogy jobbra-balra bárhová mi az a max, amit ő számlával legálisan megcsinál gázterv nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!