Talán pártizen laknak ott, tehát valaki BIZTOS lakik ott...
2012. márc. 17. 01:30
2/10 TiniVani válasza:
Én nem ökofaluban élek, de ÖKO SULIBAN ez számít valamit?
2012. ápr. 7. 10:42
3/10 A kérdező kommentje:
Öko suli milyen?
Halottam hogy vannak ökofaluk és szóba jött hogy mi is elköltöznénk. De persze nagyon érdekel milyen az, milyen ott az élet.
2012. ápr. 7. 16:34
4/10 TiniVani válasza:
Semmi különös csak vannak rendezvények:
pl.:
megyés játék ( válogatott emberek minden osztálybóly),
falu(most már város)-takarítás ez osztályonként ki van osztva egy-egy utca vagy tér vagy valami,
papírgyűjtés: ekkor hoznak 1-2 teherszállító konténert amibe minden tanuló/tanár rak papírt és a végén összeírják h osszesen egy osztálynak hány kg jött össze és ezért pénzt kapunk amit oszt. pénzbe rakunk,
kb ennyi a lényeg, de szerintem van valami amit kihagytam
2012. ápr. 7. 20:42
5/10 anonim válasza:
Nem tudom,mennyi idős vagy és szülőkkel vagy felnőttként költöznél,mert nagyon nem mindegy.Öko-falunak hívnak egy-két olyan falut is,ahol valójában egy öko-szemléletű alapítvány működik,esetleg karöltve az önkormányzatokkal,de jócskán vannak ott őslakosok is, akik esetleg egyáltalán nem akarnak öko-élni,sőt,chips-cola-tv életet élnek.De azért érdemes tájékozódni,hátha szimpatikus. Tudomásom szerint 2 valódi öko-falu van az országban,egyik Gyűrűfű, a másik Somogyvámos mellett található Krisnavölgy. Két külön világ.Amennyiben nem vagy krisnatudatú,gondolom,csak Gyűrűfű jönne szóba.Szerintem azért nem egészen klassz a dolog jogi értelemben. Az a helyzet, hogy a település=egy alapítvánnyal.Minden ingatlan az alapítvány tulajdonában van. Felépítheted rajta a házadat,de nem megy át a földhivatalnál a tulajdonodba. Ha én szeretnék kivonulni a társadalomból,azt hiszem,nem vonulnék be egy ilyen speciális társadalomba,inkább megcsinálnám a sajátomat.
2012. ápr. 7. 21:43
6/10 TiniVani válasza:
ÚRISTEEEEEN!!!!
bocsi de ebből egy árva szót nem értettem!
2012. ápr. 8. 11:08
7/10 A kérdező kommentje:
Az lesz az amit az 5. válaszoló írt. Én Galgahévízről hallottam de így nem mondanak semmit hanem havonta van nyílt nap és arra kell elmenni, sajnos most volt és nem jutottunk el oda. Az érdekes amit írsz hogy nem lenne saját tulajdonú de akkor bérelni kell? Mert valljuk be semmi sincsen ingyen...
2012. ápr. 9. 21:37
8/10 anonim válasza:
Dehogy! A telek az alapítványé.Te meg felépíted rajta a házat,(A SAJÁT PÉNZEDBŐL,PERSZE ÖKO-SZEMLÉLETŰ HÁZAT,AMI CSAK VÁLYOG VAGY FA VAGY ILYESMI LEHET)amit lakhatsz,de sohasem lenne a tiéd,hanem az is az alapítványé,te csak használhatod mondjuk "ingyen"150 évig vagy ilyesmi.De nem lehet eladni,elég zavaros a dolog.
2012. ápr. 13. 21:07
9/10 anonim válasza:
Sok kezdeményezés van, és kevés eredmény. Az emberek alkalmatlanná tették magukat a közösségi létre, és a fogyasztói társadalomból áthozott viselkedésformákkal nem képesek az együttélésre. Először mindenkinek jelentős önismeretre kell szert tennie, utána sok mindenről lemondania. Csak így megy, egy igazán működő ökofaluban soha nem vásárolhatod meg a földet, mert az maga az ökofalu.
2013. okt. 27. 03:40
10/10 kornytech válasza:
Nagypali egy Zalaegerszeg melletti ökofalu, óriási a sikere. Pár év alatt megduplázódott a lakossága, és egyre több a fiatal. Itt olvashatsz többek között róla: [link]
A videóban a lakók is beszélnek arról, milyen ott élni. A falu nemzetközi díjat is nyert, 2011-ben a 2. legzöldebb európai falu.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!