Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Előfordulhat az, hogy a kerti...

Előfordulhat az, hogy a kerti csap téliesítése nem sikerült teljesen, ezért jelenleg is folyik el a víz földbe? Nem is kevés,2 hét alatt legalább 20 m3.

Figyelt kérdés

Vagy szerintetek csőtörés lehet a háttérben? A csatornadíjat legalább lehet kérni, hogy engedjék el ilyen esetben?

Családi ház a vízóra sajnos akkor is pörög, ha nem is gyorsan, amikor nincs vízfogyasztás.

Köszi a választ.

2012. márc. 6. 18:29
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Esetleg abban tud segíteni valaki, aki járt már így vagy ismeri az ügymenetet, hogy ha az éves fogyasztás 3x-osa is elfolyt és beismerem töredelmesen, hogy én téliesítettem rosszul a kerti csapot, akkor ez elegendő lehet arra, hogy a csatornadíj kifizetésétől eltekintsenek? Nem akarok ügyeskedni vagy másra kenni a hibát, az én hibám volt, viszont az a víz valóban nem ment a csatornahálózatba, hanem nyilván a földbe szivárgott. Szóval ez elég ok lehet arra, hogy méltányosságból elengedjék a csatornadíjat legalább (az 1,5x-ese legalább a vízdíjnak).
2012. márc. 8. 08:29
 12/13 anonim ***** válasza:
a csatornadíjat azt az első szóra/kérésre elengedik
2012. márc. 8. 09:06
 13/13 anonim ***** válasza:
A szokásos feletti mennyiségre vonatkozó csatornadíjat szerintem is simán elengedik, ha ezt így bevallod. A biztosítás meg attól függ, hogy mire terjed ki. Egy extrém példa, a mi házbiztosításunk fizet arra, ha én bárhol elhagyom a bankkártyámat vagy a fényképezőgépemet. Azért az az elfolyt 250 m3 víz tényleg aggasztó. Mennyire van közel az épülethez a kerti csap? Nálunk csőtöréskor egyszer kb. 18-20 m3 folyt el pár hét alatt közvetlen a melléképület mellett, amikor kibontották, egy kb. 2 méter átmérőjű nagy lyuk volt a lyukas csődarab mellett. Az épület alapjának egy darabja a levegőben "lógott", nem volt körülötte föld, valószínűleg azért nem rogyott meg, mert annak idején alapos munkát végeztek az alapozáskor. Arra viszont nem igen van ötletem, hogyan lehetne kideríteni, hová folyt és mit művelt az a víz.
2012. márc. 8. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!