Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A kerítésem előtt jogom van...

A kerítésem előtt jogom van egy kisebb virágágyást, vagy bokrokat ültetni?

Figyelt kérdés
Kisváros kertvárosi lakóövezetéről van szó. Van erre valami jogszabály, vagy előírás? Sok helyen láttam egyébként ilyet, nem tudom, hogy lehet-e és mekkora területen. A ház előtt murva van leszórva, kb. 1,5 méteren, járda pedig nincs az egész környéken egyáltalán, mindenki az úttest szélén közlekedik.
2012. márc. 6. 17:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Olyan is előfordult, hogy látta, hogy kint vagyok az udvaron, leparkolt a kapum elé és üresben elkezdte nyomogatni a gázpedált, hogy beverje hozzám a kipufogógázt és ezzel idegesítsen. Nyilván elmebeteg, ezért próbálok valami kulturált megoldást találni erre a dologra, mert nagyon nem vagyunk egy szinten, nem hinném, hogy megadatott neki, hogy megértse a nyelvezetemet, gondolkodásomat Gondolom érzi a köztünk lévő szakadékot és ez pluszban irritálhatja, ezért viselkedik így szegény pára. :)
2012. márc. 7. 20:21
 12/17 anonim válasza:

Esetleg probáltál már beszélni velük?

Talán ültethetnél olyan fát,amit könnyü beszerezni(akác,ecetfa)ezek elég szaporodó fajták,akinek van,azok osztogatni szokták a szaporulatott,talán meg állitja öket.

2012. márc. 7. 20:25
 13/17 anonim ***** válasza:

Szüleim kertjében is díszszikla van.

A szomszédnak és barátainak az volt a szokása,hogy a füvünkön parkoltak. Próbálták megkérni őket,hogy ne, de nem ért semmit!

Kirakták a sziklákat (direkt este, sötétedés után), másnap láttuk,hogy szomszéd kocsijának az alja meg van húzva!:)

Nem mertek szólni!

2012. márc. 7. 20:31
 14/17 anonim ***** válasza:

"Kirakták a sziklákat (direkt este, sötétedés után), másnap láttuk,hogy szomszéd kocsijának az alja meg van húzva!:)

Nem mertek szólni!"

PEdig ha szóltak volna, vagy feljelentenek benneteket, akkor igencsak megbüntettek volna benneteke rongálásért.

2012. márc. 7. 21:39
 15/17 anonim ***** válasza:

Nyilván azért nem szóltak, mert évek óta irtották a füvet!

A saját füvüket meg féltették.

Egyébként nem sok mindent tudtak volna csinálni.

Mondhattuk volna,hogy éppen a kerítésen belül sziklakertet építünk és most pakoltuk le, ő meg figyelmetlenül tolatott be a mi kertünkbe!

2012. márc. 7. 22:04
 16/17 A kérdező kommentje:
Ezekkel nem lehet beszélni, bolondok. Annyira primitívek, hogy nincs értelme kommunikálni velük. Több probléma is volt és van a viselkedésükkel, úgyhogy ha megkímélném magam, örülök, ha nem szól hozzám :) A sziklákba lehet, hogy belekötne az önkormányzat, meg nehezek is, kényelmetlen az egész. Arra gondoltam, hogy ilyen fém "parkőrt" tennék le, a kerítés mellé pedig tujasort. Neki egyébként egy 60 m hosszú rész van a saját kerítése mellett, ahol bárhol megállhat, soha nincs is ott senki, ehhez képest nekem mindössze 14 méterem van és gyakorlatilag csak az én kapum előtti részt használja, úgy mintha a sajátja lenne, ráadásul úgy mint egy vandál. Ez egyébként a 2. kocsibeállója, mert évtizedekig a másik utcából mentek be, ott van elvileg a bejárata. Miután én ideköltöztem, 1 év múlva, fogta magát és ebben az egyébként szűk utcában megnyitotta a második nagykapuját, az enyémmel pont szemben, és közölte, hogy mostantól én nem állhatok meg a saját házam előtt úgy, ahogy eddig, hanem kiszámolt nekem egy 3 méteres részt, amit nekem mindig szabadon "kell" hagynom, hogy ő kényelmesen be tudjon kanyarodni a rám-nyitott kapuján. Egyszer pedig felemelt hangon azzal fogadott, hogy "miattam"! meghúzták az autójukat, mert nem úgy álltam meg a házam előtt, ahogyan ő előzetesen előírta nekem, kilógott a hátsó része az autómnak. Hozzáteszem, hogy egy 30 éves Corsája van és bőven be lehet kanyarodni hozzá, akárhol van az autóm, akár egy nagyobb járművel is. Ezek nem normálisak, úgyhogy kár a szóért, az ilyen nem érti az értelmes beszédet, szerintem, ha szólnék, annál inkább csinálná. Amikor kint vagyok az udvaron, direkt elkezdi túráztatni a tákolmánya motorját a kapum mellett, hogy füstöt csináljon az udvaromba és zajt... :) Ugyanakkor nincs rá oka, hogy ilyen idióta módon viselkedjen, mert én még, viselkedése ellenére soha nem szóltam neki semmiért, ő viszont már többször szemtelenül belém kötött, illetve folyamatosan zavar.
2012. márc. 8. 09:13
 17/17 anonim ***** válasza:
Én a helyedben elmennék az önkormányzathoz és megkérdezném, hogy mit tehetnék ez ügyben!! Illetve ha Ők se mondanak semmit akkor meg rendőrt hívnék, hogy nem tudok kiállni az udvaromról mert elállták a kapubejárót!!
2012. aug. 1. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!