Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Budapest VII. kerülete milyen...

Budapest VII. kerülete milyen környéknek számít?

Figyelt kérdés
2012. febr. 28. 20:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát Józsefváros, meg a Palotanegyed össze sem hasonlítható szerintem, pedig mind a kettő 8. ker. A körúton belül belváros van, kívül gettó az egész. Hiába mondja valaki, hogy Corvin-negyed, meg rehab. övezet. Beljebb kell menni 2 utcát, és rögtön sarkon fordul az ember. De van pl. olyan haverom, aki ilyen környéken vett lakást, és nem különösebben panaszkodott rá.

A 7. ker. ugyanez. Ott is van jobb környék, és sok kevésbé jobb. Nézelődtem albit, munkatárs látta, hogy az Almássy tér környékén is nézelődök. Aztán beírt a böngészőmbe egy "hasznos" címet. Valami fegyverbolt volt az. :) Körbenéztem személyesen is a környéken. Hát fegyver nem kellett, de nem az az impozáns hely.

Ajánlom, hogy nappal-kora este sétálj körbe a környéken, ahová költözni akarsz, akárhol is van az. Hogy tetszik -e valamelyik városrész vagy sem ennek alapján személyes értékrend szerint tudod majd eldönteni.

Én arra jöttem rá, hogy nekem a belváros nem annyira az esetem.

2012. febr. 28. 22:10
 12/25 tetro ***** válasza:
A Hernád környéke nagyon lepukkant
2012. febr. 28. 22:10
 13/25 A kérdező kommentje:
1 hónapon belül szeretnénk Magyarországra költözni. Persze megnézzük a környéket, de azt hiszem inkább passzoljuk majd. Csak az a gond halvány lila ... semmim nincs hová lenne jobb költözni Budapesten, lényeg legyen biztonságos valamennyire.
2012. febr. 28. 22:17
 14/25 tetro ***** válasza:
44%
bárki bármit mond, Budapest biztonságos mindenhol. persze a VIII dzsumbuj részén nagyobb az esélye hogy valamilyen bűncselekmény áldozata leszel, de nem egy Fabellát kell elképzelni. az egyik legjobb barátnőm (45kiló) aki mindig túlzottan elegáns a VIII. ker egyik legrosszabb részén lakik évek óta. előre köszönnek neki, és soha még csak nem is loptak el tőle semmit.
2012. febr. 28. 22:22
 15/25 A kérdező kommentje:
Elég lesz megszokni magát Budapestet, nem igazán örülnék ha gyanús alakok miatt kellene aggódnom. Köszönöm válaszaid.
2012. febr. 28. 22:25
 16/25 anonim ***** válasza:

XIII. kerület - persze ennek is vannak jobb-rosszabb részei.

A IV.ker Újpest Központ felé azért jó, mert nagyon jó a közlekedés és viszonylag csendes.

2012. febr. 28. 22:37
 17/25 anonim ***** válasza:
Újpest központ, nem is mennék máshová, csak ha tele lennék lóvéval.
2012. febr. 29. 05:45
 18/25 anonim ***** válasza:
84%

budapestenk nagyon kevés homogén kerülete van. mindegyik kerületben vannak burzsujabb és húzósabb részek.

a Hernád nem egy fényes környék, ott van a Keleti, ami ugye vészes, de közel van a Liget, és pár lépés a diplomatanegyed, Andrássy út.

ha tehetném tuti nem oda költöznék, ott egy száraz fűcsomó nincs az utcán, nemhogy fák.

ha már 7ker, akkor körúton belül, de ott sem mind1 melyik utca.

én a 11ben lakom, sokan szeretik ezt a kerületet, sok park van, jó az infrastruktúra, kevés a dakota, igaz sok a nyugger, de azok legalább nem üvöltenek az utcán éjszaka :)

nem tudjuk, hogy mennyi pénzed van, milyen típusú lakást keresel, mi a fontos neked egy környékben.

ha ezeket megosztod, akkor könnyebben tudunk neked leendő lakhelyet javasolni.

2012. febr. 29. 08:45
 19/25 A kérdező kommentje:

Egyelőre 50000 ft-ot tudunk a havi bérre szánni. Nekem igazából csak az a fontos, hogy normális környék legyen valamennyire és ne kelljen félnem ha párom nincs velem.

Persze legyen szép környék és minden legyen közel, mármint a közlekedésre értem. Később ha nem tetszik, majd úgyis költözünk, csak az első a legnehezebb.

2012. febr. 29. 09:28
 20/25 anonim ***** válasza:

Nem értem miért rettegtek ennyire a Hernád utcától.

Közel a Keleti igen. Na és? aki a hernád utcában lakik, az nem a Keleti aluljárójában ácsorog órákat, hogy kikezdjenek vele....

A Rákóczi út és a Keleti másik fele, az igen, az veszélyes. köztársaság tér, Tavaszmező utca, tovább a SZigony utca, vagy Hős utca... Mégpedig azért, mert ezekben az utcákban bizony LAKNAK olyanok, akik aljanépe, rablóbandának számítanak, betörnek a szomszédba, stb.

De a 7.kerben nem ilyenek laknak. Egy Hernád utcai lakást nem nagyon tudnának megvenni. Ott nem kell attól félni, hogy a szomszéd kifosztja a lakást, míg nem vagy otthon...

Az utcán meg? Hatmilliószor keresztül-kasul sétáltam már a kerületet, és még sosem éreztem veszélyben magam, pedig nő vagyok és kicsi. Sokkal veszélyesebbnek tartom a Nagykörutat, ott már volt, hogy azt éreztem követnek. És ha az 5., ha a 11. vagy bármelyik elitebb kerületbe mennél, az utcákon ott is lézengenek gyanús alakok, ezt nem fogod tudni kivédeni.

Hernádhoz ráadásul közel van a Dózsa gy. út, a Városliget, Bajza utca, Andrássy... ez már mind-mind elit környéknek számít! Ezek nem dzsumbujok, élhetőek. Az utca meg utca.

Persze ha az ablakodból nem szürke házakat, hanem parkot és zöldet akarsz látni, akkor költözz külső kerületekbe.

2012. febr. 29. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!