Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mikor kell, illetve lehet...

Mikor kell, illetve lehet légteleníteni a fűtésrendszert?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy valakinek ez teljesen nyilvánvaló, de én eddig mindig házközponti fűtéses lakásban laktam és eddig erre nem volt gondom. Három éve költöztünk ki családi házba. Eddig nem volt is gond a fűtéssel, a napokban kezdett el a kazán néha fura hangokat kiadni. Arra gyanakszom, hogy levegős lett a rendszer, mert nem állandó jelleggel adja ki a kazán ezt a furcsa hangot, hanem csak ritkán. A lakásban két helyen is van levegőztető szelep (konyha és a fürdő) a fűtésrendszer legmagasabb pontjaként. A dilemmám abból adódik, hogy ha nem megy a kazán, akkor a keringtető szivattyú sem, tehát nem hajtja oda a légbuborékokat. Ha viszont üzemel, akkor megnő a nyomás, és a megnőtt nyomású, ráadásul a forró víz sérüléseket okozhat. A fűtésrendszer zárt, a tágulási tartály a kazánban van (Ariston kombi cirkó, zárt égésterű). A fűtővíz 60°C-ra van állítva. Megköszönném, ha a nálam e téren nagyobb rutinnal és tapasztalattal rendelkezők tanácsot adnának ez ügyben.
2012. febr. 24. 18:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem úgy kell légteleníteni a rendszert,hogy hirtelen tökig kinyitod a szelepet és akkor nem fog spriccelni a forróvíz... pl ha miközben megy a fűtés egy picit megnyitod és amint a víz kezd belőle jönni elzárhatod mert okés,ha levegő jön akkor vársz vele mire a víz jön.
2012. febr. 24. 19:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Vagy feltetetsz két automatát (Flamco Flexvent a tuti) és kész! Légteleníteni/utántölteni pedig a fűtésiszezon kezdetétől a végéig havonta egyszer érdemes.
2012. febr. 24. 20:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. febr. 24. 21:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Légteleníteni bármikor lehet.Arra kell ügyelni hogy a nyomás értéke állandó maradjon.Ezeket meg kell tanulni. Én 6 hónapja költözem családi házba,és megtanultam. Keresni kell valakit aki személyesen körbejárva elmagyaráz mindent.

Ja: Meg kellene nézni hogy az automata légtelenítő okés-e

2012. febr. 26. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!