Itthon a házirend társasházakban ismeretlen fogalom?
Most vettünk itthon egy lakást és semmiféle házirend nincs. Pl. vasárnap reggel 8kor arra keltem, hogy a felettem lakó porszívózik és húzogatja a porszívót, meg a fej neki ütközik a falnak bútoroknak, vagy szinte minden hétköznap valaki reggel hat és fél hét között úgy hallgat zenét, hogy remeg a padló a basszustól meg ilyenek.
Mikor kint laktunk, akkor minden lakás földszintjén bekeretezve kint volt a házi rend, amit tényleg be is kellett tartani pl. vasárnap még mosni sem lehetett meg a közös kertben kerti munkát végezni meg semmit, sőt hétköznap is meg volt, hogy nem reggeltől estig folyamatosan lehet zajongani, hanem megadott csendes pihenő időszakot is beiktattak a napokba. Egyszer új lakó volt, az is valami külföldi és mikor mentem haza, épp az ajtóban beszélt vele hétköznap fényes délben egy régi lakó, hogy ha nem szünteti be a dolgot, akkor jön a polizei és itt tényleg jön. :)
Itt meg 15 lakás van és abszolút semmi. Máshol sem divat?
Nekem már nincsenek sem alsó, sem felső szomszédaim, mert kertesben lakunk. De voltak ilyenek is, voltak normálisak is.
Mindenesetre azt elhiheted, hogy az az extrém kivétel, aki minden pisszenésért szól, a nagy többség, akkor megy át, mikor már tényleg nem lehet elviselni és zajosék legtöbbször akkor sem néznek magukba, vagy gondolják át, hogy lehetne máshogy is, hanem úgy vannak vele, hogy no hiszen én most érek rá, a gyerek meg gyerek és ordít meg dübörög.
Én valahogy mindig tudtam szólni, hogy ne csapd oda a sarkad, ha mégy, mert dübörög a szomszédnál, de itt már olyat is olvastam szomszédos kérdésnél, hogy azt nézték hülyének, aki szerint ilyen létezik, hogy sarkat odacsapva járni, meg, hogy ezzel kapcsolatban lehet szólni a gyereknek, hogy ne úgy menjen.
Kedves utolsò ha ezt valaha olvasod.
Kifogtunk mi is egy állatot a kis barátnöjèvel együtt.
Akik reggeltöl estig pofáztak,nemi èletükröl tudositottàk a környéket.
az orbitális sarkon járás,dübörgés,kopogàs ami 10 òra után is normàlis volt nekik.Voltunk szòlni de pàr nap után kezdödött minden elölröl.
Mi nagyon figyelmesek voltunk a zajjal,hiszen ugy gondoltuk h mi döntöttünk ugy hogy panelba költözünk,sosem leszünk "szabadok" hiszen korlátozott èletet kell èlnünk.
Nincs üvöltö zene,hangos tv,nincs több grill parti és vendégsereg?!
Mi!elfogadtuk!Vannak szabályok és van egyfajta tisztelet más emberek felé.
Majd megszületett a kisfiam.
Tudod,amikor egy pár napos gyerek riadva és üvöltve kel fel,h az istnèrt se tudod megnyugtatni.Csak azt látod h halálra van rèmülve.
Mert az alattad lakò este 11 kor izombol bevágja az ablakokat ajtokat hogy az akkorát szòl h a te szived is menten kiugrik a helyéröl.
Lehet másként vélekednél.3 eset után habzò szájjal mentem le.
Nem érdekelt mi lesz a vége.Akkor pár hònapra hatottam rájuk.
Majd a kisfiam is cseperedett,màszott majd járt.
Elsö dolguni volt hatalmas szönyegeket beszerezni h ne dübörögjön a ház.Aztàn 3 évesen külömebb empátia volt benne mint sok màs emberben.
Elmagyaráztuk neki mit szabad és mit nem,ha nem szabad miért szabad.Nem labdázott autòzott a parkettàn.Nem dobálta játèkait.Papucsban volt mindig igy nem is hallatszott ha játszik.
Az alattunk lakò 2 felnött ember és sok màs hasonlò zajongò ember képtelen alkalmazkodni.Tipikus példa ha öt zavarod fel van hâborodva.
Ahhoz h együtt éljünk ilyen helyeken bizony összetartàs kell.
Tudom h sok embernek nincs pénze sajàt házra.
Sokan azért laknak panelokban.De ezért nem kell pokollá tenni màs életét.
Lehet kulturálta viselkedni,lelehet halkitani a tevet,a zenét.
Lehet halkabban beszélgetni.Lehet òbatosabban lépni vagy papucsot hordani.Az hogy valaki teljes mértékben megtagadja az egy b.nko taho.
Pedig lehetne nyugodtan élni ilyen helyes is.De ehhez mindenki kellene
de biztos van pár taho aki letojja a stomszedokat mert ö az Atyauristen.
Neki mindent szabad.
Az ilyet löném fel Holdra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!