Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Flittert hogy lehet szépen...

Flittert hogy lehet szépen felvarrni ruhára?

Figyelt kérdés

Vettem flittert, cérnára van fűzve, de nem tudom hogyan álljak neki, még sosem csináltam ilyet. Varrógéppel szeretném, mert sokat kéne felvarrnom. Gondolom be kell állítanom az öltéshosszt, de hogy lehet úgy szépen, hogy ne csússzon el varrás közben a flitter?

Ha több soros kész flittert veszek, akkor is végig kell varrni egyenként a sorokat?

2012. febr. 23. 15:02
 1/2 anonim ***** válasza:
Én úgy varrtam fel, hogy vonalzóval megrajzoltam az anyagon azt a vonalat, ahová varrni szerettem volna és kézzel odafogva óvatosan végigvarrtam. Nem baj, ha nem akkora az öltéshossz, mint ami a flitter és a középső lyuk közötti távolság, simán átviszi a tű. Nekem is kisebb volt és szép lett felvarrva. A több sorossal kapcsolatos kérdésre nem tudom a választ, de én úgy gondolom, hogy a szélső sorokat mindenképpen felvarrnám és a köztes soroknál csak minden másodikat. Ha nem fogja meg, lóg vagy bárhogyan csúnyán áll, még mindig átvarrogathatod azokat is utólag.
2012. febr. 24. 08:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Szépen csak úgy tudod felvarrni,ha a flitterek közötti cérnánál ráférceled az anyagra. De csinálhatod úgy is,hogy 4-5 flitterenként a varrásra keresztben megtűzöd a cérnát. A gép a tűre nem fog rámenni.

Több sorost is célszerű mind letűzni,mert csak így lesz szép.

2012. febr. 24. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!