Cserépkandallót hol érdemes vásárolni?
Expressz,vatera ...
Szebbnél szebbek vannak már viszonylag olcsón,pár tízezerért.
Egy-egy antik darab azonban nagyon húzós árú is lehet olyan mint egy veteránautó,csak nő az értéke.
Viszont a felépítése bármelyiknek százezres nagyságú tétel.
Én úgy tudom, hogy a cserépkandallónak a hatásfoka borzasztó rossz, szépnek szép, oszt annyi.
Miért nem rakatsz cserépkályhát?
Mi idén rakattunk egy nagyon-nagyon szépet, használt cserépből (régi Zala Kerámia), összesen 110.000 volt anyaggal-munkadíjjal, igaz, nem nagy, de brutál hőt csinál 30 nm-es helységben, kb. 10 kiló fával.
Nem cserépkályhát kérdeztünk! Hanem cserépkandallót. Amiket írtok (pl. falba, két helyiség fűtése) a legtriviálisabb, leggazdaságosabb megoldás. Szülői házban is pl így van... Mindenki így csinálja... de azt cserépkályhával. Mi cserépkandallót kérdeztünk!
Köszönöm korábbiak témában írt válasát!
1. A kandalló látvány, szépség, kényelem. Fel sem merülhet ott, hogy megéri vagy sem, miután max 10-20% lehet a hatásfoka. Kandallót nem főfűtésnek vesz az ember!
2. Másrészt: cserépkandallóról van szó, nem sima kandallóról. Ég és föld. Aki nem hiszi járjon utána.
3. Nem vitaindító volt a kérdés, hanem aki ilyet vett, attól kértem tanácsot, tapasztalatot, nem pedig egysávú gondolkodásra érveket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!