Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hűtőleolvasztás? Hogyan...

Hűtőleolvasztás? Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés

A fagyasztórekesszel lenne gond, már nagyon jeges. Tudom, hogy egy forró vízzel telt edényt kell behelyezni, de a forró fémedény alja nem fogja tönkretenni a műanyagot "polcot"?

Kb. hány perc "gőzölés" után válnak majd le a jégdarabok a fagyasztó faláról? Gondolom én is rásegíthetek kézzel, ugye? Mármint megmozgatni a jégtömböket, hogy elvált-e már a fagyasztó falától.

2012. febr. 19. 16:05
1 2
 1/12 fúróferkó ***** válasza:

Tegyél be tepsibe,lábasba forró vizet.Tegyél alá is hogy ne szanaszét csorogjon az olvadék!

Kicsit be is önthetsz,gyorsabb lesz az olvadás,de ne feszegess semmit kézzel,mert van ott érzékelőcső és egyéb sérülékeny dolog.

2012. febr. 19. 16:08
 2/12 anonim ***** válasza:
Először is ki kell húzni a hűtőt. Leolvasd magától, a vízzel csak gyorsítani szokás a dolgot. Ha kiveszed a fagyasztóból a rekeszeket, szerintem az nem műanyag, legalábbis az enyém nem. Én vízforralóval szoktam vizet önteni egy lábasba, azt rakom be, és ezt többször megismétlem. Jó másfél, két órás meló az egész. Közben figyelni kell, mert valószínűleg elöl alul fog kifolyni a víz, oda tegyél rongyot. Nekem van ott egy kivezető nyílás a víznek.
2012. febr. 19. 16:27
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én meg a hajszárítóval szoktam tuningolni az olvadást!
2012. febr. 19. 16:35
 4/12 anonim ***** válasza:
Én hajszárítóval meleget fújok bele, pillanatok alatt el kezd olvadni. Közbe-közben abbahagyom, hogy összeszedjen a csordogáló olvadékot. 5-10 perc alatt kész van.
2012. febr. 19. 16:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Forró vízzel ne!

1 hirtelen hő-sokktól fenn állhat egy repedés a lemezen (0.6mm vékony anyagú) ,és akkor kiszökik a gáz belőle,..és volt egy hűtőd.

A leghumánusabb "siettetés" az a kívülről hajszárítóval lehet,ügyelve hogy ne csepegjen rá a víz a hajszárítóra (áramütés) véletlenül. Miután leolvadt,domestos-os ronggyal törölgesd át ,majd utána szárazra töröld.

Elvileg magától is kb 3 óra alatt kienged a kitárt ajtajú fagyasztó.

2012. febr. 19. 16:45
 6/12 anonim válasza:
100%
nem tudom minek kell vizezni. kihúzod a hűtőt, kinyitod az ajtót, ésegy óra alatt leolvad...
2012. febr. 19. 16:48
 7/12 anonim ***** válasza:

A forró vized megoldás szerintem nagyon rossz. Mármint azt nem tudom, hogy a hűtőre milyen hatással van, de ahogy cserélgeted, vizes az alja és végigcsöpög a konyhán, aztán széthordod.

Én ventilátoros hősugárzóval szoktam rásegíteni, odaállítom a hűtő elé a létrát, rá a hősugárzót és kész.

Hogy a jégtömbök mikor válnak le a falról, az attól is függ, mennyire jeges. Egy órát mindenképp szánj a takarításra.

2012. febr. 19. 17:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

OMG. mi sosem tettünk bele meleg vizet, se hajszárítót nem használtunk. kihúztuk, kinyitottuk, beletettünk egy lavórt, az alja elé egy jó rongyot, és már olvadt is.

a fagyasztórekeszt is meg tudod csinálni. húzd ki az egészet, tegyél bele egy nedvszívó rongyot, néha nézz rá, csavard ki, estére bőven kiolvad.

2012. febr. 19. 17:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem 20 évig volt ilyen fagyasztóm amit mindig olvasztgatni kellett , már minden baja volt a végén és vettem egy olyat amit nem kell kiolvasztani mert automata és még energiatakarékos is.Mindenkinek ajánlom , nem kicsit csökkent a villanyszámlám!
2012. febr. 19. 17:13
 10/12 anonim ***** válasza:
16,45-nél az igazság!
2012. febr. 19. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!