Penész szagot hogyan lehet megszüntetni ruhák esetében?
Figyelt kérdés
Három hónapig nem voltam itthon, a szekrényem ezen idő alatt elázott és penészes lett, a ruháim nem, viszont a szagot átvették. Mit lehet ilyen esetben tenni? Próbáltam áztatni, mosni, ecetes vízbe áztatni, egy időre meg is szűnt a szag, de száradás után 1-2 nappal mindig visszajön. Mit tehetnék? Előre is köszönöm.2012. febr. 19. 11:48
1/6 anonim válasza:
sehogy! Sajnos az egy idő után mindig visszajön. max egy 95 fokos mosás pusztítaná ki a ruhából, dehát azt meg nem lehet mer összemennek. Nekem egyébként az összes nike ruhám olyan szagú lessz egy idő után,a többi finom öblítő illatú. nekem ez nagyon fura.
2/6 anonim válasza:
Szellőztesd, amilyen gyakran csak tudod.Előbb-utóbb ki fog menni a szag belőle.Nekünk évekig dohosodtak a nem használt házunkban a ruhák a szekrényben, nagyon penészes szaguk volt.Kimostuk őket egyszer alaposan, kiszellőztettük és idővel normális illatuk lett.Sajnos a penésznek elég makacs szaga van.
3/6 A kérdező kommentje:
Nos, akkor marad a szellőztetés. Köszönöm szépen a válaszokat. :)
2012. febr. 19. 14:06
4/6 anonim válasza:
Szedd le a szekrény ajtaját, és egy ideig ajtó nélkül használd.
5/6 anonim válasza:
Sok-sok szellőztetéssel, hogy a páratartalom alacsony legyen.
6/6 Giorgio master válasza:
A szekrény penészedését kell megszűntetni. Jól kimosod klóros mosószerrel. Utána valamilyen gombaölővel lekened, pl. a 3%-os rézgálic (CuSO4) oldat (30g szer 1L vízbe). Ez beleszívódik a fába és ott is marad. Utána, ha megszáradt lekenheted vízüveggel (nátrium szilikát, 400Ft-ért kapsz egy litert). Alighanem a bútor mögöti falat is le kell kezelni. Ha tutira akarsz menni, akkor lecseréled a bútor farostlemez hátlapját. Biztos, hogy az penészedett be.
Az erősebb fertőtlenítők (pl. formalin-formaldehid-CHOH) eléggé mérgezőek.
Az ecetes mosás biztosan jó lehet, mert a gomba nem szereti a savanyú kémhatást. Meg mindennek tökéletesen száraznak kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!