Megtérül-e egy teljes fűtéscsere (kazán, csővezetékek, radiátorok) Sima fali kazánról kondenzációsra?
"Leírod, hogy több sebből vérzik, de egyébként részben megerősíted, amit írtam... Jól van."
Nem tudom mivel erősítettem meg...
Nem tudom miket olvasol, de 1-2éves Aristonokat akasztottam fel-le, mert többe került volna a javításuk, mint egy új készülék ára (igaz, ha garanciális, akkor a vevőt nem érdekli, hogy újat kap, vagy megjavítják)... Ugyanez igaz a Duval fali készülékeire is...
Ha valamivel sok hiba van, akkor az nem azt jelenti, hogy valami rossz? :)
Sokan ajánlgatják az Aristont (volt cég, ahol mi is sokat raktunk) de 99%-ban csak a nyűg volt vele...
Amúgy ez eléggé közhelyes, hogy a kondenzációs készülékek csak padló-,és falfűtésre jók és a 45/35 hőfoklépcsős méretezést sem tudom, hogy hol találtad?!
Ott kezdődik, hogy hány fok a harmatponti hőmérséklet, hány fok alatt indul meg a kondenzáció, stb...
Amúgy a legtöbb 90/70-re méretezett rendszernél a fűtési szezon 85-90%-ában tud 107-109%-os hatásfokkal dolgozni :)
Személyes véleményem szerint az öntöttvas radiátorok és a vascsöves szerelés technológiája megérett a cserére...
Akármilyen készülék kerül fel a helyére nem mindegy, hogy 50-100 liter vizet kell felfűtsön a cirkó, vagy 500 litert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!