Miben és hogyan nyilvánul meg konkrétan a kondenzációs kazán gazdaságossága?
Ott nyilvánul meg, hogy a füstgáz hőmérséklete nem olyan magas mint a hagyományos kazánnál. Vagyis kevesebb hőenergia megy ki a kéményen. Több marad neked.
A másik nyereség pedig az, hogy a füstgázban található vízgőzt is "kiszedi" ez a készülék.
Minden egyes literrel 700 Wh energiát nyersz.
Hát ezért jobb.
Nem csökkent a fűtésszámlád?
Próbáld meg csökkenteni a fűtővíz hőmérsékletét, minél jobban működjön a lekondenzálás.
Nálam bevált!
A gázszámlánk jóval alacsonyabb, mint régen volt. Teljesen meg vagyok elégedve a kazánunkkal.
Ilyen kazánunk van:
Kéményes, de át lett alakítva a kémény, valami cső van benne. Vaill. ecotec pro.
A 2-nak:
Értem, csak nekem ez a gáz számlámon nem látszik meg. 40 fokon van a víz. Van amikor 45-re rakom. 20 fok van a lakásban és így fizetek ugyanannyit mint a másikkal 24-26 fokon! Ráadásul az nem volt ilyen hangos, nem kattogott, és nem volt 32 fok a fürdőszobában tőle. Szerintem ez többet fogyaszt mint egy sima egyszerű kazán, meg áramot is többet fogyaszt.
Én az utolsó vagyok. Nálunk 35 fokra van állítva a víz hője, és kb 22-23 fok van a lakásban. A fürdőben szintén 22 fok (természetesen szobánként szabályozható a hőmérséklet)
Azt hagy kérdezzem meg, hogy padlófűtésed van? Mert a kondenzációs kazánokat ahhoz ajánlják elsősorban.
Én meg az első vagyok csak nem volt időm visszajönni!
Nos kb 2 hónapja javitottam utoljára kondenzációs kazánt.Végül is a 2-ik válaszoló elég jól leírta a müködési elvet.Az eddigi információk szerint neked turbós/ventillátoros kazánod lehet,azért van cső a kéményben mert azon távozik az égéstermék.Ha csak nem új a kazánod,akkor a következő problémád lehet:Szinte biztos hogy a kazántestje majdnem el van dugulva,ezért akkora a hőhalmozódás hogy leálláskor tovább izzik a sok szennyeződés és a kazán recsegő-ropogó hangot ad!Mindezt a feltételezést megerősiti,hogy baromi jó meleg van a környezetében,mivel az égéstermék jelentős része nem tud keresztülmenni a kazántesten és így a fűtőviznek nem tudja átadni a hőt! Nem akarok itt "sziporkázni",de minél hamarébb nézze meg szerelő,lehetőleg olyan aki nem fél bepiszkolni a kezeit,mert így előbb-utóbb egy biztonsági érzékelő le fogja tiltani a működését,ami a távozó füstgáz hőmérsékletét érzékeli.Röviden:szerencsétlen kazán nem képes felfűteni a lakást így jelentősen megnő az üzemideje mire a helységtermosztát kikapcsol,ha egyeltalán föl tudja fűteni a lakást,és ezzel egyidejűleg rengeteg gázt és áramot fogyaszt!Évenkénti karbantartást javasol a gyártó,de a gyakorlat azt mutatja,hogy "kombi"kazánok esetében legalább félévente ki kellene tisztítani a hőcserélőjét/kazántestet/,mert ilyenkor még elég sűrített levegővel átfújni a járatokat,később katasztrófális lehet a helyzet ha elhanyagolják!Az én esetemben már Fűrészlappal kellett kikaparni a ráégett szennyeződéseket!...Nem kell rosz hirét kelteni mert nagyon jól ki lett találva,csak hát mint minden technika ez is egyfajta "kiszolgálást"igényel!!!Üdv:gázkészülékszerelő
Pontosan olyan kazánom van, mint #3-asnak, mivel egyenlőre radiátorral használom, ezért időjárás követővel 40°C-tól (+10°C és fölötte), 60°C-ig (-10°C és alatta) változik a vízhőmérséklet. Pontos, gyors, csendes, takarékos, és a fürdőben nincs fülledt meleg, a kazán is alig hogy langyos.
Nálad valami nagyon el van rontva, a fülledt meleg vízgőzre utal.
Amúgy meg egy turbóssal összehasonlítva tényleg ne várj csodát, az is 90+%-os, és a kondenzációs is csak alacsony hőmérsékleten tudja a ~107-109-et.
Én nyílt égésterűről váltottam, ami ráadásul félhulla volt, így látványos a javulás.
Ha nem padlófűtéssel használod, és nincs időjárás követő elektronikád, akkor tojd le a kondenzációt!
Tekerd fel a vízhőfokot legalább 60 fokra, hogy a radiátoraid legalább a névleges teljesítmény közelében üzemeljenek, mert így (40 fokon) nem tudnak rendesen üzemelni, és csak feleslegesen égeted el a sok gázt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!