Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Családi házban az átalánydíjas...

Családi házban az átalánydíjas gázszámlázással, vagy a havidíjas normál fajtával járnánk jobban?

Figyelt kérdés

Kétszintes családi házban lakom,a fűtésszámla téli hónapokban 70-80 ezer forint körül szokott lenni.

(gázfűtés a Tigáznál)

melyikkel járnánk jobban?az átalánydíjassal vagy a normállal?

2012. febr. 5. 22:03
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
A normállal nyáron nincs számlád, az általányossal meg télen kevesebbet fizetsz.
2012. febr. 5. 22:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Az átalány tervezhető, kiszámítható, szerintem ez fontosabb, mint hogy nyáron alig fizess valamit.
2012. febr. 5. 22:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Annak ellenére, hogy én is átalányos vagyok, azért annak van egy hátránya amire senki sem gondol. Mint mindenkinél, nálam is télen fogy a legtöbb gáz. De az elszámolószámla nyáron jön. Ha rá kell fizetnem, akkor mindig az akkori gázár szerint annak ellenére, hogy a gázt most fogyasztom a jelenlegi áron. Tehát a szolgáltató így nyer rajtad.
2012. febr. 5. 23:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyik se jó, mert mindenképpen ki kell fizetni.

Mivel egy a tiédhez hasonló ház kifűtése évi félmillió kb.

ezért tértem át én is a fafűtésre.

2012. febr. 5. 23:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Én a normál számlázást választottam. 40-50 ezer forintot fizetek a téli időszakban a gázszámlára havonta.

Nyáron a ház és a kert karbantartására költöm a felszabaduló pénzt.

2012. febr. 5. 23:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Ismerősömék úgy jártak, hogy átalányt fizettek, de elmaradtak számlával, így kikapcsolták náluk a gázt. Amúgy az óra állása szerint 80ezer Ft túlfizetésük volt, de nem hatotta meg a szolgáltatót, ki kellett fizetniük a visszakapcsolási díjat.

Én villanyban sem szeretem az átalányt, mert ne, tudod havonta kontrollálni magadat, év végén meg már késő, mikor jön az éves elszámolószámla. Mi egész évben gyűjtünk a téli fűtésre, igaz áttértünk szénre, a gázt nem győztük.

2012. febr. 6. 00:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha a végeredményt nézed, egyikkel sem jársz jobban, tök ugyanannyit fizetsz :-)

Én, ha tudnám simán fizetni, a normál fizetést választanám, így nyáron nem kellene erre költeni. A normál fizetést jobban kalkulálhatónak is tartom, mert a gázórát rendszeresen lehet figyelni.

2012. febr. 6. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!