Családi házban az átalánydíjas gázszámlázással, vagy a havidíjas normál fajtával járnánk jobban?
Kétszintes családi házban lakom,a fűtésszámla téli hónapokban 70-80 ezer forint körül szokott lenni.
(gázfűtés a Tigáznál)
melyikkel járnánk jobban?az átalánydíjassal vagy a normállal?
Egyik se jó, mert mindenképpen ki kell fizetni.
Mivel egy a tiédhez hasonló ház kifűtése évi félmillió kb.
ezért tértem át én is a fafűtésre.
Én a normál számlázást választottam. 40-50 ezer forintot fizetek a téli időszakban a gázszámlára havonta.
Nyáron a ház és a kert karbantartására költöm a felszabaduló pénzt.
Ismerősömék úgy jártak, hogy átalányt fizettek, de elmaradtak számlával, így kikapcsolták náluk a gázt. Amúgy az óra állása szerint 80ezer Ft túlfizetésük volt, de nem hatotta meg a szolgáltatót, ki kellett fizetniük a visszakapcsolási díjat.
Én villanyban sem szeretem az átalányt, mert ne, tudod havonta kontrollálni magadat, év végén meg már késő, mikor jön az éves elszámolószámla. Mi egész évben gyűjtünk a téli fűtésre, igaz áttértünk szénre, a gázt nem győztük.
Ha a végeredményt nézed, egyikkel sem jársz jobban, tök ugyanannyit fizetsz :-)
Én, ha tudnám simán fizetni, a normál fizetést választanám, így nyáron nem kellene erre költeni. A normál fizetést jobban kalkulálhatónak is tartom, mert a gázórát rendszeresen lehet figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!