Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a "férfimunka" egy panellak...

Mi a "férfimunka" egy panellakásban?

Figyelt kérdés

Nálunk a férjem mosogat 80%-ban, időnként felporszívózik, mindig leviszi a szemetet, ha úgy alakul, ő ágyaz ki-be, és időnként ki szokta takarítani a hűtőszekrényt. Más egyéb az én dolgom. Ezzel tök elégedett vagyok, örülök, hogy ennyit segít. Ő sem problémázik rajta.

Anyósom meg ki van akadva, hogy nem tudom ellátni a háztartást. Mert ezeket nem egy férfinak kell csinálni...

Vélemények?

2009. máj. 31. 19:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy ki milyen részt vállal a háztartási munkából csak, és kizárólag a ti magánügyetek! Csak rajtatok múlik, hogy hogyan egyeztek meg a férjeddel!

Én is besegítek a háztartási munkákban, de én általában megvárom amíg a feleségem határozottan felkér rá! :)

2009. máj. 31. 19:47
 2/7 A kérdező kommentje:
:)
2009. máj. 31. 19:49
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon rendes férjed van, de ha valaki szereti a háztartását és igényes, akkor így is kell csinálni.

Anyósod a sz@rkeverésen kívül segít valamit Nektek?

Mert csak akkor van joga beleszólni az életetekbe.

2009. máj. 31. 20:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nos én jóval öregebb vagyok nálad,de az a véleményem,hogy nincs női meg férfimunka.Akár moshat,vasalhat,pelenkázhat is a férj,ha így osztják el egymás között a munkát.

A fiúknak sem árt,ha már az anyjuk megtanítja a háztartási munkákra őket,sokszor szükségük lehet rá.

Anyósod nyilván a régen elfogadott elvet vallja: a férj keresse a pénzt,otthon pedig üljön a fotelban és az asszony szolgálja ki.Gondolom ez az egy fia van.

A férjed beszéljen vele,legfeljebb megsértődik,de majd belenyugszik.Vegye tudomásul,gogy ti önálló család vagytok,és úgy éltek,ahogy jónak látjátok.Ha nem rendezizek le,komoly gondjaitok lehetnek,ha babátok lesz.

2009. máj. 31. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát valóban nincs férfi munka a panelban! A kertes házakban a fűtés, a hólapátolás, fűnyirás-kaszálás, a tüzelő beszerzése, behordása, favágás, az eresz takaritása, javitása, a cserepek visszarakása, a kályhák kormozása, a nagy állatok etetése, a lovak ápolása, kocsiba fogása, a szántás, az ásás, a stb. Csoda, hogy anyósod nevelése mellett a férjed megtanult mosogatni, porszivózni.

Vigasz vicc, hogy megértsd az anyósod: Két középkorú asszony beszélget: Az egyik:" Képzeld a fiam egy lusta nőt vett el. Reggel magának kell megcsinálnia a reggelijüket, aztán rohan a munkába, este fáradtan ér haza és ilyenkor előfordul, hogy nincs friss meleg vacsora, hanem vendéglőbe mennek."

Mire a másik asszony: " Ó az én lányom nagyon jól ment férjhez! A vőm szinte a tenyerén hordozza. Reggel ágyba viszi neki a reggelit és olyan sokat keres, hogy a lányomnak nem kell munkába járnia. Esténkét pedig előkelő vendéglőkbe viszi vacsorázni, hogy még a főzéssel se kelljen vesződnie."

Én bevallom őszintén, hogy segitség nélkül felborulna a háztartásunk, mert én egyedül valóban nem tudom ellátni...

2009. máj. 31. 23:40
 6/7 anonim válasza:
100%
Csodás kis férj, remélem majd nekem is ilyen lesz:) a véleményem az esetről annyi, hogyha ti így jól elvagytok, mondjon anyósod amit akar, szórakoztassa magát ezzel,de semmi köze a ti háztartásotokhoz. biztos úgy látja, hogy a kisfiát ő sokkal jobban ellátta. Annyi talán segítene, ha a férjed elmondaná anyukájának, hogy ez az ő döntése, szívesen segít, és jobban örül annak, ha segíthet és neked is van időd, pl vele foglalkozni, mintha csak takarítani lát.
2009. jún. 1. 18:56
 7/7 anonim válasza:
Nincs férfi és női munka!én havat lapátolok,ások,füvet nyirok,fát metszek,kereket cserélek,kocsit vezetek meg a háztartás!Vékony 45kg-os nő avgyok.a férjem meg henyélt,lusta volt,ki kellett szolgálni.2 évig müködött és visszaköltöztem a saját házamba a panelból.Itt nemtom mit tenne,mert panelba 34m2-n nem volt ugye nagy munka.itt falun 120m2 a lakás(terasz,garázsal)itt meghalna szerintem.
2011. júl. 5. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!