Mi a "férfimunka" egy panellakásban?
Nálunk a férjem mosogat 80%-ban, időnként felporszívózik, mindig leviszi a szemetet, ha úgy alakul, ő ágyaz ki-be, és időnként ki szokta takarítani a hűtőszekrényt. Más egyéb az én dolgom. Ezzel tök elégedett vagyok, örülök, hogy ennyit segít. Ő sem problémázik rajta.
Anyósom meg ki van akadva, hogy nem tudom ellátni a háztartást. Mert ezeket nem egy férfinak kell csinálni...
Vélemények?
Az, hogy ki milyen részt vállal a háztartási munkából csak, és kizárólag a ti magánügyetek! Csak rajtatok múlik, hogy hogyan egyeztek meg a férjeddel!
Én is besegítek a háztartási munkákban, de én általában megvárom amíg a feleségem határozottan felkér rá! :)
Nagyon rendes férjed van, de ha valaki szereti a háztartását és igényes, akkor így is kell csinálni.
Anyósod a sz@rkeverésen kívül segít valamit Nektek?
Mert csak akkor van joga beleszólni az életetekbe.
Nos én jóval öregebb vagyok nálad,de az a véleményem,hogy nincs női meg férfimunka.Akár moshat,vasalhat,pelenkázhat is a férj,ha így osztják el egymás között a munkát.
A fiúknak sem árt,ha már az anyjuk megtanítja a háztartási munkákra őket,sokszor szükségük lehet rá.
Anyósod nyilván a régen elfogadott elvet vallja: a férj keresse a pénzt,otthon pedig üljön a fotelban és az asszony szolgálja ki.Gondolom ez az egy fia van.
A férjed beszéljen vele,legfeljebb megsértődik,de majd belenyugszik.Vegye tudomásul,gogy ti önálló család vagytok,és úgy éltek,ahogy jónak látjátok.Ha nem rendezizek le,komoly gondjaitok lehetnek,ha babátok lesz.
Hát valóban nincs férfi munka a panelban! A kertes házakban a fűtés, a hólapátolás, fűnyirás-kaszálás, a tüzelő beszerzése, behordása, favágás, az eresz takaritása, javitása, a cserepek visszarakása, a kályhák kormozása, a nagy állatok etetése, a lovak ápolása, kocsiba fogása, a szántás, az ásás, a stb. Csoda, hogy anyósod nevelése mellett a férjed megtanult mosogatni, porszivózni.
Vigasz vicc, hogy megértsd az anyósod: Két középkorú asszony beszélget: Az egyik:" Képzeld a fiam egy lusta nőt vett el. Reggel magának kell megcsinálnia a reggelijüket, aztán rohan a munkába, este fáradtan ér haza és ilyenkor előfordul, hogy nincs friss meleg vacsora, hanem vendéglőbe mennek."
Mire a másik asszony: " Ó az én lányom nagyon jól ment férjhez! A vőm szinte a tenyerén hordozza. Reggel ágyba viszi neki a reggelit és olyan sokat keres, hogy a lányomnak nem kell munkába járnia. Esténkét pedig előkelő vendéglőkbe viszi vacsorázni, hogy még a főzéssel se kelljen vesződnie."
Én bevallom őszintén, hogy segitség nélkül felborulna a háztartásunk, mert én egyedül valóban nem tudom ellátni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!