Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyek azok kombi-cirko...

Melyek azok kombi-cirko készülékek amelyek megbízhatóan müködnek, illetve melyiket semmiképpen ne válasszuk?

Figyelt kérdés
12 éve működik lakásunkban egy Junkers kombi cirko. Néhány apróbb hibától eltekintve semmi gond nem volt. Mostanában azonban úgy tűnik, hamarosan kell helyette egy másik készülék. Az interneten kutakodva már eldöntöttem, hogy zárt égésterűt választok. Kémény nincs bélelve, így a nyílt égésterű már nem jöhet szóba. Ahogy nézem, van bőven választék. Szerintetek melyek azok kombi-cirko készülékek amelyek megbízhatóan müködnek, illetve melyiket semmiképpen ne válasszuk?

2012. jan. 24. 13:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Trollkodás helyett akár a kérdésre is válaszolhatnál Paraszt!
2012. jan. 25. 08:14
 12/13 anonim ***** válasza:

#10-es! Zseniális válasz!

Azért lehet nagyobb a hatásfoka 100%-nál, mert kondenzációs!

Azaz a füstgázból kicsapatja a párát, ezzel is hőt nyer vissza, amit a beszívott levegő és a visszatérő kör előmelegítésére használ. Előnye a nagyobb hatásfok, a max 35-40 fokos füstgáz, hátránya, hogy a kazánból egy plussz cső jön ki, amit a szennyvízbe kell bekötni, óránként akár 2 liter víztiszta, de savas folyadék jön belőle. Nekem más megoldás nem lévén, a wc-mbe van bevezetve, azóta nincs vízkövem. Másik hátrány, de a kémény bélelése egyébként is szükséges, hogy csak műanyag kéménycsövekkel használható.

2012. jan. 25. 09:53
 13/13 A kérdező kommentje:

Azért merült fel a csere, mert az elmúlt két hétben kétszer is leállt a készülék. Kikapcsolta valami biztonsági akármi, mert a szivattyú nem indult el. Fél nap pihenés után bekapcsoltam, működött kb. fél napig, majd ismét kikapcsolt. Ezután hívtam szerelőt. Kétszer volt kint. Először kitisztította, elindította. Ment másfél napig, majd ismét leállt. Megint hívtam, és azt mondta, két hiba lehetséges, vagy az elektronikában a relé hibás, nem indítja el a szivattyút, vagy a szivattyú a rossz. Tegyünk még egy próbát, mert mindkét alkatrész elég drága, hátha nem kell cserélni. Ez hétfőn volt, azóta nincs gond. Remélem nem is lesz!! Cserére azért gondoltam, mert nem biztos, hogy érdemes közel 100 eFt-ot rákölteni. De szerencsére most megy. Remélem működni is fog tovább. Egyébként a belseje nagyon jó állapotban van, elég kíméletesen használtuk. Mármint a radiátorok kicsit túl méretezettek, így lazán, erőlködés nélkül kifűti a lakást.

Az viszont az én hibám, hogy ezt megelőzően három éve volt utoljára karban tartva. Lehet, hogy ezzel figyelmeztetett az igényeire!! Köszönöm a válaszokat! :)

2012. jan. 26. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!