Teljes dilemmában vagyunk. Nem tudjuk eldönteni, hogy melyik házat merjük megvenni. Hárman vagyunk, nem nagy házat szeretnénk. Több verzió is van. Vájog ami belül újított, kívül lenne mit csinálni, nem ázik, szép állapotú. Vagy esetleg salakblokk házak,amik felújítottak. Van még tégla sorház, ami szigetelt. Esetleg gyorsház építése is szóba jött. Annyi érv és ellenérv szól mindegyik mellett ill ellen, hogy káosz van már a fejünkben. Nem akarjuk a gatyánkat rákölteni, vagy 2 év után költözni,mert nem érezzük jól magunkat. Mi legyen hát a döntésünkben az elsődleges szempont és mit zárjunk ki teljesen?
én vennék egy kertest.egy olyat ami kb nagy romhalmaz.és azt ujitgatnäm...belülre is és kivültröl is meglehet ugy csinälni mintha uj lenne.miis gondolkozgatunk a témän,és mär utänajärtunk mindennek,ez lenne a leggadasägosabb,és olyan lesz amilyenre te szeretnéd..és nem kell a legaljärol kezdeni az épitkezést,hgy csak telek van.hozzäjuttok mär 4-5 millioért is ilyen häzakhoz nagy kerrtel.sztem ezt csinäljätok!
2009. máj. 28. 15:16
2/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, kertes mindenképpen. A sorház,amit néztünk rendelkezik kerttel, csak a családom, barátok azt mondták, hogy ugyanúgy van falszomszéd.A vályogra meg azt a kifogást hallottam, hogy vizesedhet,és akkor oda a ház. Pedig nekem nagyon tetszene a régi parasztházas feeling:) (A kiírásban a vályogot pontos j-vel írtam,bocsi:D)
2009. máj. 28. 15:21
3/11 anonim válasza:
A sorházat és a vályogházat nyugodtan ki is húzhatod. Sorháznál van, hogy semmit nem ér a kert. Az egyik ismerősömék ilyenben laktak, de nem merték kiengedni a picit a kertbe mert a szomszédnak volt egy nagy behemót kutyája, aki ugatott, meg rátámadt a kisgyerekre, szóval ennyi erővel lakást is vehettek volna olcsóbbért. Az a legbiztosabb, ha egy gyorsházat húztok fel. Megfelelő szigeteléssel ugyanolyan jó, mint bármelyik másik és a ti ízléseteknek megfelelő elosztású lenne.
2009. máj. 28. 15:36
4/11 anonim válasza:
De jó nektek, hogy ilyen gondjaitok vannak... Más azon gondolkodik, hogy miből vegyen házat, nem azon, hogy milyet...
2009. máj. 28. 17:55
5/11 anonim válasza:
Látod ezt utálom Magyarországon. Ezt a "dögöljön meg a szomszéd lova is" mentalitást. Miért fáj neked, hogy más tud házat venni? Neked rosszabb lesz attól, hogy a kérdezőnek van rá pénze? Én inkább örülök neki, hogy van még ilyen pozitív példa és nem mindenki azon hisztizik, hogy nem tudja fizetni a hiteleit mert túlvállalta magát. Hozzáteszem nekünk is van lakáshitelünk és nekünk is a duplájára emelkedett a törlesztő, de volt annyi eszünk, hogy nem vettünk fel akkora hitelösszeget, kalkuláltunk az esetleges váratlan emelkedéssel.
A kérdezőnek: ne haragudj az OFF-ért.
2009. máj. 28. 18:11
6/11 anonim válasza:
17:55ös -nek.
te tényleg jo irigy vagy!honnan tudod te hogy häny évig gyüjtögettek???honann tudod te hogy honnan van meg a pénzük???összegyüjtötték,mellesleg meg lehet hitelezni akarnak.istenem miéRt fäj mäsnak az ha valakinek valami összejön..sok sikert a lakäsväsärläshoz!!!!!!én irtam amugy asszem az elsö välaszt(hogy vegyetek kertest stb:) )puszi
2009. máj. 28. 19:43
7/11 anonim válasza:
Mi gerendaházat építettünk. Én beleszerettem. Csodaszép, isssteni az illata, és a hangulata. De az a tortúra, amivel az ember összehangolja a munkásokat... Hát többet soha :)
2009. máj. 28. 20:27
8/11 A kérdező kommentje:
Nyugi, nem foglalkozom az irigy emberekkel. Amúgy is felénk azt mondják, hogy ha irigyek rád, akkor valamit jól csinálsz.
2009. máj. 28. 21:20
9/11 anonim válasza:
Milyen az a gyorsház? Nekünk sima téglaházunk van, áprilisban rakták le az alapokat, október végére be volt bútorozva. Vagy most azonnal kell nektek a ház? A helyetekben mindenképp építkeznék, mert akkor eleve a saját igényeitek szerint tudtok kialakítani mindent.
2009. máj. 28. 21:39
10/11 anonim válasza:
Vályogot nagyon meg kell nézni, rendesen szigetelve legyen alul ne nedvesedjenek a fala, és rendes teteje legyen nagy eresszel ne ázzon, akkor nem lesz baj. Salakblokkot ne, az szar. Ha fenntartásra keveset akartok költeni akkor a szigetelt sorház, de meg kell kérdezni milyen vastag a szigetelés. Gyorsházat megint ne, mert tartós masszívat szeretnétek szerintem.
Ha építkeztek akkor téglából, de olyanból ami nem hőszigetel 30as fal, és kívülre 15cm hőszigetelés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!