Hogyan tudom kicsit tompítani az alattam lévő lakásból feljövő zajokat?
Albérletben lakom a 2. emeleten, és az alattunk lakó elég zajos. Mindig hallgatja a zenét, de ha szólunk neki, hogy tanulni szeretnénk, akkor azért általában kikapcsolja, vagy lehalkítja, vszont este is szokta, de akkor már nem megyek le. Meg ha nézi a tv-t, akkor az is nagyon felhallatszik éjszaka, kb. mintha a saját szobámba hallatszódna. Lehetséges a csövek miatt, mert a ott vannak olyan csövek a szobámba amik függőlegesen mennek le hozzá, meg fel a fölöttünk lévőhöz.
Nem tudtok vmi megoldást, hogy ne hallatszodjon fel legalább a tv hangja éjszaka, mert engem nagyon zavarnak az ilyen hangok:/
A vastag szőnyeg nem megoldás, sziloplaszt sem. Ezt a zajt még a feletted lévő is hallja. Itt a ház szerkezete az ami vezeti a zajt. Tehát neked körben kellenne szigetelned. Amikor ezek a panelek épültek akkor e tervezők normális lakókkal számoltak akik kölcsönösen csendben vannak, nem volt hifi, házimozi stb..
Megoldások:
1. előttem írták: megvereted
2. mivel albérletben laksz, beszélsz a tulajjal, hogy ő szóljon neki, mert ha nem lesz csend akkor elköltözöl
3. önszántadból költözöl
4. elfogadod
A tulajjal lakom, vagyis egyetemisták vagyunk és 3-an lakunk 1 lakásba, és akié a ház, ő is itt lakik. Ő is le szokott menni néha, hal napközbe hallgatja a zenét, de ő az tv_t stb-t nem hallhatja, mert az én szobám alatt szól, és megnéztem már, h az ő szobájából ez nem hallatszik...
Hát elköltözni nem szeretnék, mert most költöztem oda és elég jó helyen is van, meg nem is vészesen drága. Megveretni? Nem hiszem, h értené miért verték meg, hiszen ő csak a tv-jét nézi, igazából nem az ő hiábja, h olyan sz@rok a falak, h minden áthallatszik:/
És ha a csövekkel csinálnék vmit, bedobozolnám vagy mittóm én, akkor is ugyanúgy hallanám?
Tényleg nem tudsz mit csinálni.
Joga van tévét nézni, zenét hallgatni.
A felettem lakó szappanoperáját napjában 3x végighallgatom, ahogy a közte lévő reklámokat is.
Amikor pisilnek éjjel azt is hallom.
Nem tudsz mit csinálni sajnos.
A panel ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!