Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudom kicsit tompítani...

Hogyan tudom kicsit tompítani az alattam lévő lakásból feljövő zajokat?

Figyelt kérdés

Albérletben lakom a 2. emeleten, és az alattunk lakó elég zajos. Mindig hallgatja a zenét, de ha szólunk neki, hogy tanulni szeretnénk, akkor azért általában kikapcsolja, vagy lehalkítja, vszont este is szokta, de akkor már nem megyek le. Meg ha nézi a tv-t, akkor az is nagyon felhallatszik éjszaka, kb. mintha a saját szobámba hallatszódna. Lehetséges a csövek miatt, mert a ott vannak olyan csövek a szobámba amik függőlegesen mennek le hozzá, meg fel a fölöttünk lévőhöz.

Nem tudtok vmi megoldást, hogy ne hallatszodjon fel legalább a tv hangja éjszaka, mert engem nagyon zavarnak az ilyen hangok:/

2012. jan. 21. 20:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Vannak drága megoldások kevés hatással, igazából pocsék egy szituáció.

Vastag szőnyeg, és valami szőrös textil bandázs a csövekre. Csodát ne várj tőle.

2012. jan. 21. 20:13
 2/13 anonim válasza:
Lemész egy BÉBÓZ ütővel, és eltöröd a fején. Problem solved.
2012. jan. 21. 20:55
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszi a választ:) Hát a szőnyeget lehet megpróbálom, nem tudom mennyivel javulna utána.

Utolsó: lányként nem hiszem, hogy sok esélyem lenne egy fiúval szemben baseball ütővel:P

2012. jan. 21. 21:09
 4/13 anonim ***** válasza:
padlóra tegyél szőnyeget, ha burkolatot cserélsz, tegyél aljzat kiegyenlítőt, rá pvc padlót, a csövek menti rést nyomd ki szilikonnal
2012. jan. 21. 21:11
 5/13 anonim válasza:

Már miért ne lenne esélyed? De akkor kérj meg valami szép szál ismerőst, hogy intézze el ő...

A Panel Blogon sok ilyen sikersztorit olvastam. Csávókám zajongott, a felette lakó egy ideig tűrte, szólt neki, leveleket írt, nem változott semmi. Egy szép napon megunta, lement egy nagyobb széklábbal, és mikor a csengetésre kijött a zajongó tulaj, eltörte pár csontját. Utána kuss lett.

2012. jan. 21. 21:16
 6/13 anonim ***** válasza:

Jah, persze, aztán meg mehetsz bíróágra... az agresszió nem a legjobb megoldás azért. :D

Szőnyeg, stb, de a leghatásosabb: vagy te is hallgatsz valamit, vagy veszel 150 forintért egy fülhallgatót. :D

Sajnos panelban a legkisebb motoszkálás is áthallatszik, főleg éjjel, amikor forgalom sincs. Ma pl végighalgatthattam, ahogy a szomszéd pisil... nincs közel a szobám amúgy a wc-hez, szóval... I love panel. :D

És ha megoldható, rendezd úgy az ágyat, asztalt, vagy ahol tanulni szoktál, hogy a lehető legmesszebb legyél a radiátortól, az tényleg nagyon vezeti a hangot.

2012. jan. 21. 21:20
 7/13 anonim válasza:

Csak akkor menne bíróságra, ha rábizonyítják. Ha nincs tanú, és bizonyíték, akkor hiába jajveszékel, nem lesz a dologból semmi.

Különben is, ha megkérsz valakit hogy intézze el a zajongó lakót, akkor te mosod kezeidet...

2012. jan. 21. 21:23
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát álltalában szoktam hallgatni ezért zenét, de tanulás közbe néha zavar, mert éneklem magamba, meg nem figyelek rá stb, de a fülhallgató azért nem jó, mert akkor reggel nem ébredek fel az ébresztőre:D Napközbe meg azért, mert a zenének csak a basszusát hallom így is, de füllhallgatóval az még rosszabb lenne szerintem:D (megveretni még mindig nem akarom a csáveszt, még ha nem bírja rámbizonxítani, akkor se, nem hiszem, hogy az megoldás lenne)
2012. jan. 21. 21:45
 9/13 anonim válasza:

Pedig elég hatékony megoldás. Nézz szét a Panel Blogon a kommentek közt, nem vagy egyedül...

[link]

2012. jan. 21. 21:46
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi, szétnézek:) Estleg nem tudjátok, hogy ha a szobába rakok egy szőnyeget, mondjuk nem egész padlósat, csak úgy a nagyját lefedje, de vmi jó vastagat, bolyhosat mittómén, akkor az vmennyire tompítani fogja a hangokat?
2012. jan. 21. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!