Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Üdv. Mivel anyukám meghalt 10...

Üdv. Mivel anyukám meghalt 10 éve én örököltem a házunk 1/4 részét! Tehát van egy negyed házam! Kérdés, hogy szeretnék elköltözni innen, egy önkormányzati lakásba, és kérdés, hogy ezt a negyed házat elcserélhetném-e egy önkormányzati lakásra?

Figyelt kérdés

2012. jan. 20. 22:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
10/10-es nagyon rosszul tudod ! Nekem is meghalt a férjem a lakás kettőnké volt A felét örökölte a két gyerek a fele természetesen az enyém De és most jön a de azt a felét amit a gyerekek örököltek azon nekem haszonélvezeti jogom van a halálomig amit nem én kértem ez a törvény a gyerekek addig nem jutnak az örökségükhöz amig én élek.Sőt a lányom vissza akart jelentkezni a lakásba azt hitte hogy neki ehez joga van és tévedett csak az én beleegyezésemmel teheti meg, hiába van a tulajdonlapon feltüntetve a neve mint örökös/széljegyzet/ semmit nem jelent mert a haszonélvezet felülirja az örököst ha a haszonélvező a lakásban él higgyél nekem igy van.Persze ha eladnám a lakást akkor az apai részt ki kelenne fizetnem a gyerekeknek. De csak akkor! Ja és mindenhol egyedüli tulajdonosnak számitok már16 éve igy van.
2012. jan. 21. 23:31
 12/12 anonim ***** válasza:
Hát ez fura. Mi simán megvettük a negyed házat a testvéreméktől, anyukám is itt lakik és van is haszonélvezeti joga. Igaz, ennek csak pár éve. Lehet, hogy változott azóta a szabályozás, nem tudom.
2012. jan. 22. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!