Központi fűtés (vegyes tüzelésű kazán) falon futó csőrendszerrel?
Figyelt kérdés
Szereltetnétek a mai világban olyan központi fűtés rendszert, ahol a csövek nem a padló alatt, hanem hagyományos módon a falakon futnak? Azért gondolkozom ezen, mert a fűtés korszerűsítés nagyon jól jönne, valahogy még talán ki is tudnánk gazdálkodni, viszont az egész házat újra lapoztatni nem tudnánk, a szobák parkettásak... Szóval az nem menne... Vagy már nem jelentős összeg? 80 m2 a házunk.2012. jan. 18. 22:15
11/14 A kérdező kommentje:
Értem, de pl. miért nem javasolt a réz nyílt rendszerhez? Mi nyílt rendszert szeretnénk mindenképpen, mert azt gondoljuk, hogy az biztonságosabb. Esetleg arra vmi ötlet, hogy egy 65 m2-es családi ház 6 db radiátorral (8*8-as körüli a ház, kocka alakú), mennyiből jönne ki acél csővel, falon kívül vezetve? Egyébként el lehet takarni vmivel a csövet, vagy egyáltalán érdemes lenne? Mert ugye ad le hőt is, meg mindket nem is zavarna...
2012. febr. 14. 15:25
12/14 Yugure válasza:
Nem kell letakarni, szigetelni fűtött térben, pont azért mert ott ad le hőt ahol kell. Radiátorleágazásokat félcolos csővel szerelnek, ha réz akkor 15-18-as. A félcolos acélcső métere 400-500F, a 18-as rézcsőé 1700-1800ft. Tehát jelentős a különbség. A rézhez fittingek is kellenek pl. könyök, 45fok, forraszvég. Az acélhoz semmi nek kell csak jó szakember akinek van menetvágója és lánghegesztő felszerelése, nekem van és szoktam is ilyet csinálni és szívesen is adnék egy árajánlatot, de ha messze laksz, szal így kitudja :)
13/14 Yugure válasza:
Ja és rezet azért nem szabad nyílt rendszerbe, mert szabad oxigén hatására rézionok válnak le a csőanyagból. Ahol ezek megállnak és leülepszik, ott pontkorrózió alakul ki, acélon is. Ezért nem ajánlják, de zártba nem áll fel ez a gond.
14/14 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Írtam privátban! :)
2012. febr. 15. 21:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!