Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ez már gáz a javából?

Ez már gáz a javából?

Figyelt kérdés
Aquincumnál lakom,szemben velünk egy gyár,nem is tudom mit csinálnak benne,de 2 hónapja folyamatos a gázszag a lakásban,pedig nincs semhol sem gáz.Először azthittem,hogy alsó vagy felső szomszédoktól jött,utána azthittem,hogy egy lenti üzletből.Vmelyik nap jött az újság,hogy abból a gyárból.Állítólag már feljelentsét is tettek,mert elviselhetetlen,de semmit nem hajlandóak tenni.Alapvetűn még nem is zavarna,ami rossz,hogy szédülök tőle,folyatosan fáj a fejem és kicsit aggódom is,mert mellettünk ovi,a kissrácok meg az utcán egész nap és ott is érezni ezt a bűzt.Lehet nem is gáz szag,bár én annak érzem,mindenesetre undorító és a napi fejfájás is elvislehetetlen.Lehet még valamit tenni ellenük,vagy mit lehetne csinálni?Azért az sem lehet,hogy ne nyissam ki az ablakot,de ha nyitva van meg áramlik be a gáz szag.Most is mindjárt kitaccsolok olyan rossz:SA vendégeim is megjegyezték már,de nemtudok mit tenni ha egyszer nem az enyém a gyár.Volt már valaki hasonló helyzetben?Mit tettek ellene?Előre is köszönöm...
2009. máj. 26. 16:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a televízióhoz fordulnék a helyedben.
2009. máj. 26. 17:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
én eéőször hivatalos közeghez fordulnék.(önkormányzat stb..)utána tv,sajtó...
2009. máj. 26. 17:18
 3/8 A kérdező kommentje:
Elvileg már felszólították őket,mellesleg újságban is megjelent egy cikk róluk.Azért a tv szerintem túlzás,de köszönöm nektek...
2009. máj. 26. 17:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem túlzás! És felgyorsíthatja a dolgokat. ANTSZ-hez fordulj először. Lehet hogy hosszútávon is károsítja az egészségeteket!
2009. máj. 26. 18:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem gázt érzel, csak "gázszagot".

Ugyanis a földgáz az szagosítva van, méghozzá THT (tetrahidrotiofén) és TBM (tercier-butil-merkaptán) 1:1 arányú keverékével. Ezért érezhető égés nélkül az ömlő gáz.

Azonban ez az anyag nem csak a gázban található meg, így ha máshol találkozol vele, akkor "gázszagot" fogsz érezni - holott lehet, hogy nincs is köze a gázhoz.

A két anyag élettani hatását tekintve nem mérgező.

2009. máj. 26. 18:26
 6/8 A kérdező kommentje:

Ohh így már más:D

Köszönöm mindenkinek mégegyszer:)

Igazából mást már tényleg nem lehet tenni,csak olyan rossz hogy már 2 hónapja folyton fáj a fejem,de én nem vagyok sem hepciás sem hisztis,balhét nem csinálok,van elég baja az országnak enélkül is:)

2009. máj. 26. 19:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg aki gyárat üzemel annak legyen annyi esze, hogy óvja a környezetet és tekintettel van a környék lakóira. Az a baj, hogy a multiknak meg az ilyen felelőtlen gyártulajdonosoknak eszük ágában sincs, hogy a kisemberek problémáit észrevegyék.

Ne félj, ha nem álltok ki magatok mellett, akkor a soha az életben nem fogják ezt abbahagyni. (és abból, hogy "gázszag" abból még nem tudhatod milyen összetételű , egészségre káros anyagot lélegeztek be nap mint nap) Szerintem gyorsnak kell lenni, mert ha mégis káros anyagok jutnak a szervezetetekbe akkor járhatok majd non stop orvoshoz, költhettek gyógyszerre, és senkinek nem fogjátok tudni bizonyítani, hogy a gyár miatt betegettetek meg.

Szerintem se túlzás a tv-hez fordulni, SŐT sokszor még az sem elég.

Azért szerintem a mai világban már legyen meg a környezetkímélő technológia ha valaki gyárat üzemel.

Oldják meg ahogy akarják. (van ott pénz nem kell félteni őket...)

2009. máj. 28. 08:34
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek:)Ma még nem éreztem,lehet sztrájkolnak:)

A bejelentés már megvolt,én meg egyedül kicsi vagyok ehhez:)Egy diák mit tehetne :D

2009. máj. 28. 16:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!