Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi az a dolog amitől a háztart...

Mi az a dolog amitől a háztartásodban két perc alatt a plafonon vagy?

Figyelt kérdés
ledobott zonki, morzsák, szétdobált ruhák, sár, mosatlan, fel nem akasztott kabát, stb.

2012. jan. 15. 20:49
1 2 3
 11/23 ava87 ***** válasza:
Ajtók nyitvahagyása. Mármint pl. mikró ajtaja (bár ez szimplán csak zavar, baj nem lesz belőle), hűtő ajtaja, ilyesmik. Amúgy nem vagyok az a rendmániás, szóval engem nem nagyon lehet kiakasztani némi egészséges trehánysággal, viszont kényszeres csukogató vagyok :)
2012. jan. 15. 21:09
 12/23 wartburg353s ***** válasza:
Mindig széthagyja a lakásban a hülye csavarhúzóit meg mindenféle csavarokat, ha idebent szerel vmit, én meg azt se tudom, hova tegyem vissza a műhelyében.
2012. jan. 15. 21:09
 13/23 anonim válasza:

az en parom rettenet lusta,de csak addig,amig fel nem emelem a hangomat!

van is erre egy mostani peldam!

novemberben festettuk at a szobat,akkor kertem,h tegyen fel egy kepet a falra,szem elott volt,csak lusta volt!karacsonyra kaptunk a szuleimtol egy falidiszt,egeszen multhetig kerulgettuk ,akkor besokaltam es kicsit ordibaltam :)

erdekes modon,masnap mar mindketto a falon volt!!!

nalunk is o a rendetlen,de jobb,ha en rakok rendet,mert az o rendjevel en nem megyek semmire!!

a heten rahagytam a ruhak elpakolasat,bar ne tettem volna!

a polok koze volt berakva a farmerja,amitol falra maszok!!!

de viszont hosiesen mosogat ( pakol be a mosogatogepbe)

es setaltatja a kutyat :D

2012. jan. 15. 21:27
 14/23 anonim ***** válasza:
Ugyan már válaszoltam de ezek után összeteszem a két kezem hogy az én párom mennyit csinál. Mosogatógépet ő intézi, ő mos, ő pakolászik, közösen takarítunk és minden mást közösen csinálunk pedig az ő lakása és nem lakunk együtt, majd ősszel költözünk össze. A mikróajtó engem is idegesít, bár nem úgy csak automatikusan becsukom mert zavar. Volt egy olyan hogy 3 órát takarítottam a konyhát míg ő gépezett, edények rendszerezése, pakolása, stb... Úgy néz ki most kezdhetem elölről. Mondván az edényeknek a fedőjükkel van a helyük, holott úgy csináltam hogy egyiken az edény, alatta lévő polcon a fedők nagyságrendi sorrendben. Ezért most be vagyok rágva, de mivel kint dolgozik, ha hazajön tuti visszapakolom. :)
2012. jan. 15. 23:34
 15/23 anonim ***** válasza:
zokni a szekrényen.... :D
2012. jan. 16. 00:14
 16/23 anonim ***** válasza:

Az én párom szerencsére annyira nem rendetlen, csak fura. Amitől a plafonon vagyok:

ha szóvá teszi, hogy használtam a kanalát/poharát (anyukájától kapott étkészletet és csak azzal hajlandó enni)

Ha beteszi a mosogatóba az edényt és az aljára önt egy ujjnyi vizet (ettől vizes lesz az edény, macerás arrébb rakni, viszont az oldalát ugyanúgy sikálni kell)

ha lusta este megfürödni (ilyenkor a kanapén alszik, eleinte én zavartam ki, de már be se jön ilyenkor)

a legnagyobb szívfájdalmam pedig az, hogy képtelen rávenni magát arra, hogy felfúrja a falra a felfúrandó dolgokat: háromnegyed éve nincs albérlőnk, azóta beszereztem egy csomó mindent, amit fel kéne rakni, viszont én képtelen vagyok belefúrni a panelba, mert nagyon kemény - így most csak a helyet foglalja a felső konyhaszekrény, pakolni meg nem tudok hova, nincs falvédő az ágynál a jéghideg falon, nincs fenn a szagelszívó, a tükör (ez a legveszélyesebb, mert nagyon félek, hogy el fog törni a súlya alatt, mert hosszú és keskeny), sem a polc, amit éjjeliszekrény helyett szereztem. Két órás meló lenne és háromnegyed éve húzódik :( egyetlen polcot fúrt fel, ami az előszobában van és plafonig ér, mert megvetemedett és bármelyik pillanatban felborulhatott volna.

2012. jan. 16. 00:24
 17/23 anonim ***** válasza:

mosogatnivaló(sose mosogat,ha igen,akkor úgyis koszos marad,szóval inkáb kibírom és elmosogatok!)

wc ülőke felhajtva marad,a fém wc kefe tartóban nincs rendesen belerakva a kefe(nincs "lezárva")

fel van hajtva a wc papírtartó fém lapja!!!!(na ettől nagyon begurulok!)

kávé foltok végig a szobábavezető úton a járólapon é a konyhaszekrény mentén,a konyhaszekrény tetején is!!!!(napiszinten!)

borosta darabok a mosdókagylóban mindenűtt!!!!

ruhák a földön törölközőtől elkezdve mindenig....

víz a kád előtt...

2012. jan. 16. 00:51
 18/23 anonim ***** válasza:
Régebben én is nagyon sok mindentől plafonon tudtam lenni, de mára már rájöttem, hogy nem érdemes, csak magammal szúrok ki. Bár szerencsére nálunk nincsennek ekkora "problémák", mert a rendszeretetünk kb. egy szinten van. Most nem jut eszembe semmi ami miatt idegeskedtem korábban most pedig már nem, de kb. olyasmi mint pl. amit egyik válaszoló írt, hogy a wcpapír tartó fém teteje fel van hajtva. Ma már ilyesmiért nem idegesítem magam. Meglátom, és lehajtom. Viszont amitől a mai napig a plafonon vagyok, mikor a ruhaszárítóról vesz le magának ruhát, de úgy, hogy a körülötte levő összes ruha meggyűrődik. Vagy ha nem fér el a szárító kihajtható részétől, és felhajtja. Mikor tele van szépen simára teregetett ruhával. Na, ettől robbanok. Ilyenkor jön, hogy majd ezután mosás után csak kidobom a ruháit a szárítóra ahogy esik úgy puffan alapon. Hisz ha őt nem érdekli, akkore ngem sem fog. Ha nem az ágyunk mellett lenne a szárító, szerintem el is tiltanám a szárító két méteres körzetéből. Meg sem közelíthetné.:)
2012. jan. 16. 10:09
 19/23 anonim ***** válasza:
Morzsák az asztal alatt, haj az asztalon. Ha ő főz akkor a padló tiszta retek.
2012. jan. 16. 12:46
 20/23 gomzoli ***** válasza:

Megtörném a női egyeduralmat...

Nem vagyok rendmániás, se derékszögezős, sőt hajlandó vagyok a kényelmem miatt egyes dolgok miatt szemet húnyni. De azt hiszem, nem sok férfi mondhatja azt el, amit én, hogy állandóan veszekednie kell a feleségével a trehánysága miatt. A korábbi hozzászólások olvasása közben jókat mosolyogtam, és bólogattam, mintha a nejemről írták volna:

-szennyes ruhák az összes elképzelhető helyen, ahol csak vetkőzni szokott, de sokszor a gyerekeké is (kicsik)

-ő a konyhatündér... zacskós leves, mirelit spenót főtt tojással, és a cipőtalpszerű rántott hús a specialitása, úgyhogy évek óta én főzök. Legtöbbször a mosogatás is rám marad, legkésőbb 2 nap után.

-Na, mosni legalább mos, kb. annyiszor, ahányszor én is. A megszáradt, kimosott ruhák hajtogatása és szekrényekbe elhelyezése az ő dolga (lenne). Ez néha, általában egyszer egy héten eszébe is jut (miután 5-ször rászóltam), úgyhogy a szárogatóink (3! db) folyamatosan tele vannak, és mellettük 2-3 kosárban gyűlik az elrakni való ruha. Törjön le a kezem, ha hozzányúlok...

-fogalma sincs, mi kellhet a boltból. Úgyhogy a bevásárlás, és a szükséges dolgok fejbentartása rám hárul.

-porszívózni már tényleg nem vagyok én sem hajlandó, mert nem látom be, hogy a trehány igénytelensége miatt még az is az én dolgom legyen. 1-2 hetente azért eszébe jut, amikor már feltűnő a szőnyegpadló új mintázata. Persze akkor, amikor éppen telefonálok, vagy leülök megnézni egy filmet...

-számtalanszor otthagyja a tányérját az asztalon, persze mindig egy kevéske maradékkal, ami aztán beleszárad, mert annyi energiája nincs, hogy kiürítse, és legalább vízzel elöblítse, mielőtt a mosogatóba teszi (De legalább odatenné!!!).

-a vizes törölközői rendszeresen a hitvesi ágyunk (ami persze "felejthetetlen" élmények helyszine) lábrészénél landolnak, ott szerényen meglapulnak pár napot, összehúzva magukat.

-kaptunk úgy 2 éve jópár használt gyerekruhát a rokonságtól, innen-is onnan-is pár zsáknyit. Ő majd kíválogatja! -hangzott a kijelentés. Olyan sok, hogy azóta is válogatja, a hálószobánk sarkai valami raktárra emlékeztetnek a dobozokkal.

-a szekrényét ki se merem nyitni, mert félek, hogy rámborul a ruhaömledék.

Egy 16 éves kollegista fiú is különb rendet tart maga körül, mint ő. Ez 2 kicsi gyerekkel megtetézve különösen megfűszerezi az élet mindennapjait.

Nem folytatom, mert csak belelovallom magam...

2012. jan. 16. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!