Mérőóra bevizsgálás, tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Édesapám meghalt,a ház a nevemre került,így a mérőórákat lecserélték. Most meg kaptam egy értesítést hogy bevizsgálják a gáz mérőórámat 17-én 12.30kor Debrecenben. Természetesen a szerelő leszereléskor kis karcolást fedezett fel az órán amire azt mondta lehet mágnes nyoma ( ugyan milyen mágnesé) de ráírta a jegyzőkönyvre hogy az óra nem manipulálható mágnesesen típusából adódóan. Azok után amit írtak néhány helyen,én korántsem vagyok biztos benne hogy a vizsgálat is azt fogja megállapítani,hogy tényleg nem nyúltunk a készülékhez, azaz nem mágneseztük. Debrecennel mi a tapasztalat? Van értelme vinni magammal valakit tanúnak illetve videót készíteni? Esetleg egyből ügyvéddel menjek? (Nyíregyházi ügyvédet tud valaki ajánlani ez esetre?) olvastam a fórumokat, de igazából nem tudom mivel érdemes készülni a vizsgálatra.2012. jan. 13. 15:52
1/2 anonim válasza:
Sántít: ha örökölsz akkor miért kell lecserélni az órát?
Ha leszerelik neked is ott kellene lenni, hogy bizonyíztsd, hogy részedről minden rendben. A látszó hibákat már itt rögzíteni kell. Ha hitelesírtésre megy az óra akkor az egy általad is lezárt dobozban utazik. Elvileg csak a jelenlétedben bonthatják fel.
2/2 A kérdező kommentje:
Cserélik,mert mivel örökölted és a te nevedre kerül a ház, új tulaja lesz, ezért kell az új mérőóra. Ketten örököltünk testvéremmel,de ő nem itt lakik, ezért mindent az én nevemre irattunk,hogy tudjak intézkedni. Viszont voltam ezen a vackon, semmi nem történt. Megállapították, hogy az óra már több,mint 10 éves, és az előző tulajdonos mivel meghalt ennyiben maradt az egész. Jegyzőkönyv,stb. Szóval csak mindenhol ijesztgetnek leginkább.
2012. jan. 19. 09:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!