Mitől büdös az az 1 db ruha?
Van egy pulcsim, aminek pár hónapja hirtelen, az egyik mosás után lett egy jellegzetes, de beazonosíthatatlan szaga... A többi ruhámnak nem, csak ennek. És amikor kiveszem a mosógépből, öblítő illata van, amint megszárad, büdös. A mosógépet átmostam ecetes programmal, a pulcsit mostam ecetes vízben, illetve 60 és 90 fokon is átmostam már.
Menthetetlen, dobjam ki?:/
az a berohadt szaga van, ami akkor keletkezik, amikor szellőzetlen helyiségben szárítod a ruhákat? vagy valami más?
próbáld meg ecetben áztatni mondjuk egy éjszakát, aztán mosd ki ecetes mosással, utána egy öblítőprogram illatos öblítővel, és szeles időben tedd ki az erkélyre, vagy udvarra szárítani (persze csipeszeld ki rendesen).
ha így sem tűnik el a szaga, akkor marad a menekülés keskeny ösvénye, a porrongy, vagy ha van kutyusod, akkor tedd be a házába.
Nekem is fura szagú lett egy időben néhány pólóm. És ugyanígy, ahogy mondod: kimostva még jó szagúak és kb. 1 nap után a szárítón állva bebüdösödtek.
Ezeket a ruhákat végül bevágtam a kádba és kb. negyed kád langyos vízben kiáztattam őket. Alaposan elszíneződött a víz. Aztán leengedtem és újra öblítettem, majd újra. Ezután kimostam őket, öblítőt nem tettem a gépbe csak mosószert. Azóta nem büdösek.
Nem poshadt szagú, csak szimplán büdi. Ha szellőzés hiánya lenne, akkor a többi ruhám is ilyen lenne...
A langyos vízben áztatást próbáltam már, de azon gondolkodom, h forralok fel egy lábasban vizet, és azt öntöm rá, és csak akkor szedem ki, ha lehűlt annyira, hogy bele tudok nyúlni. Aztán megint öblítő, és kivágom az erkélyre.
Kutyám sajnos nincs, úgyhogy marad a portörlős alkalmazás:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!