Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mitől büdös az az 1 db ruha?

Mitől büdös az az 1 db ruha?

Figyelt kérdés

Van egy pulcsim, aminek pár hónapja hirtelen, az egyik mosás után lett egy jellegzetes, de beazonosíthatatlan szaga... A többi ruhámnak nem, csak ennek. És amikor kiveszem a mosógépből, öblítő illata van, amint megszárad, büdös. A mosógépet átmostam ecetes programmal, a pulcsit mostam ecetes vízben, illetve 60 és 90 fokon is átmostam már.

Menthetetlen, dobjam ki?:/

2012. jan. 9. 17:49
 1/8 anonim ***** válasza:
miből készült?
2012. jan. 9. 17:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Én is arra gondoltam lehet rossz az anyaga, és mire megszárad összebüdösödik. Akaszd vállfára és szabadon lógatva próbáld szárítani,esetleg radiátor fölé akasztva.
2012. jan. 9. 18:16
 3/8 anonim ***** válasza:
ilyen nekem is volt, van egy ingem vmiféle selymes anyagból, és mosáskor nagyon erős olyan ecetféle szaga lett... betettem a szekrénybe, hátha a ruhák illata enyhít rajta, de semmi, telinyomtam azt az inget összahajtott állapotban mindenféle illatos füstölővel, meg ilyenekkel, és el is múlt =D
2012. jan. 9. 18:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Pamut.. És minden mosással egyre rosszabb. De mondom, az benne a legkülönösebb, hogy a többi pamut cuccommal együtt mostam (már külön, nehogy átvegye valamelyik..), és csak ez az egy lett ilyen.
2012. jan. 9. 19:36
 5/8 A kérdező kommentje:
Már próbáltam, hogy vállfán odaakasztottam a kandalló elé (ott, közvetlenül előtte van vagy 50 fok), de nem:/ A többi ruha közé nem merem berakni, beáztattam már tömény öblítőbe, meg befújtam vastagon parfümmel, úgy sem merem felvenni, mert kegyetlenül rossz szaga van.
2012. jan. 9. 19:38
 6/8 anonim ***** válasza:

az a berohadt szaga van, ami akkor keletkezik, amikor szellőzetlen helyiségben szárítod a ruhákat? vagy valami más?

próbáld meg ecetben áztatni mondjuk egy éjszakát, aztán mosd ki ecetes mosással, utána egy öblítőprogram illatos öblítővel, és szeles időben tedd ki az erkélyre, vagy udvarra szárítani (persze csipeszeld ki rendesen).

ha így sem tűnik el a szaga, akkor marad a menekülés keskeny ösvénye, a porrongy, vagy ha van kutyusod, akkor tedd be a házába.

2012. jan. 9. 22:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is fura szagú lett egy időben néhány pólóm. És ugyanígy, ahogy mondod: kimostva még jó szagúak és kb. 1 nap után a szárítón állva bebüdösödtek.

Ezeket a ruhákat végül bevágtam a kádba és kb. negyed kád langyos vízben kiáztattam őket. Alaposan elszíneződött a víz. Aztán leengedtem és újra öblítettem, majd újra. Ezután kimostam őket, öblítőt nem tettem a gépbe csak mosószert. Azóta nem büdösek.

2012. jan. 9. 22:47
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem poshadt szagú, csak szimplán büdi. Ha szellőzés hiánya lenne, akkor a többi ruhám is ilyen lenne...

A langyos vízben áztatást próbáltam már, de azon gondolkodom, h forralok fel egy lábasban vizet, és azt öntöm rá, és csak akkor szedem ki, ha lehűlt annyira, hogy bele tudok nyúlni. Aztán megint öblítő, és kivágom az erkélyre.

Kutyám sajnos nincs, úgyhogy marad a portörlős alkalmazás:/

2012. jan. 9. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!