Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lapos tető helyett sátortető...

Lapos tető helyett sátortető építéséhez kell engedély?

Figyelt kérdés
A ház egy részét lapos tető fedi, azokat cserélnénk sátortetőre, kell ehhez külön engedély?
2011. dec. 27. 15:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
igen, minden - az épület szerkezetét érintő - módosításhoz építési engedély kell.
2011. dec. 27. 15:25
 2/11 anonim ***** válasza:
15%
Ami közterületre látszik,(utca kép)és megváltoztatja akkor kell.
2011. dec. 27. 15:34
 3/11 anonim ***** válasza:
67%
Persze, hogy kell!!
2011. dec. 27. 15:47
 4/11 anonim ***** válasza:
22%
Persze. Nálunk egy 10cm(!) átmérőjű lyuk fúrásához (elszívó kivezetés) nem utca felőli homlokzaton is kellett egyszerűsített engedélyt kérnünk.
2011. dec. 27. 18:28
 5/11 anonim ***** válasza:
16%
Igen sajnos kell az az engedély.De nem értem hogy miért kell ilyen módosításokra engedély?Tiszta baromság.
2011. dec. 27. 23:58
 6/11 anonim ***** válasza:

Engedély "akkor kell", ha látható, vagy ha esélyes, hogy feldob a szomszéd...

Én utálom a teljes magyar korrupt bürokráciát és a magam szerény eszközeivel harcolok is ellene.

Vagyis simán átépítettem az egész házat, tetőstül, mindenestül.

Ráadásul kiemelt főútvonalon, pár száz méterre az önkormányzattól.

Még el is beszélgettem egy-egy arra járó önkormányzati dolgozóval...

De akkora a fejetlenség mindenütt, hogy fel sem tűnt nekik, azóta sem, hogy semmiféle engedélyem nem volt!!

2011. dec. 28. 01:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló!

Szerencsés vagy, hogy ilyen helyen laksz és ilyenek a szomszédaid.

Nálunk már általában az első kapavágáskor rohangálnak feljelentgetni és árulkodni. Tisztára mint az oviban az óvónéninek... :S

2011. dec. 28. 14:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Mindenre kell engedély én új házat építettem egy szerényebbet de a hajamat téptem az idegtől sorolom:kémény engedélyeztetés , megcsináltattam a vizet fűtést egy vállalkozóval akinek ez a szakmája de ez nem elég kellett egy személyt szereznem akinek van vizsgája arról hogy átveheti a szerelést egy 10 es ért és még ki se jött csak aláírta a papírt.Ugyanez a villanynál.Aztán mikor kész volt megkértem a lakhatási engedélyt persze ez is pénz.Természetesen oda is csúsztattam egy 10est hogy ki se jöjjenek mert úgy is találnak hibát ha akarnak.Tehát ha normálisak a szomszédaid na kérj engedéjt és ha lehet pillanatok alatt csináljátok meg hogy minél előbb eltünnyőn még a nyoma is az építkezésnek.Az egyik barátom szintén építkezett de őneki sok pénze volt így mindent lazán előírás szerint megoldott.Viszont neki volt egy "kedves" szomszédja így ő 2 hetente kapta az ellenőrzéseket.
2011. dec. 28. 21:39
 9/11 anonim ***** válasza:

" fel sem tűnt nekik, azóta sem, hogy semmiféle engedélyem nem volt!!"

Később is kiderülhet.

2014. márc. 23. 10:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Érdekes ez a pontozósdi! Ugyan azt írtam, mint az első válaszoló. Őt 100%-ra értékelték, engem meg jól lepontoztak...
2014. márc. 23. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!