Mekkora fizetés kell ahhoz hogy kényelmesen meglehessen élni?
1 főre min. netto 300.000 Ft.
Fizetés 1/3-a félre lenne téve, 1/3-a a rezsiköltségekre menne, 1/3-a a váratlan - egyéb kiadásokra kellene.
Gondtalanabbul havi kb. netto 800.000 Ft-ból tudnék megélni.
Ebből lehetne akkora tartalékot képezni, ami a nagyobb tételű 2-3-5-10 évente sorra kerülő kiadásokra is szükséges lehet. ( Egy gyerek taníttatása, lakásfelújítás-csere, cirkócsere, szolidan tervezett autócsere, rendszeres külföldi utazások, nyugdíjas évekre előtakarékosság.)
Nettó 120.000-150.000 Ft-ból simán meg lehet élni, ha van lakásod, a 300.000 Ft már a gazdag kategóriája Magyarországon.
40 ezer kajára, 20 ezer rezsi (télen 40 ezer), 10 ezer tisztálkodás, 10 ezer ruházkodás, 10 ezer egyéb rendkívüli kiadás. Persze az is szükséges a normális élethez, hogy ezért a pénzért ne zsigereljenek ki a munkahelyen, legyen elég szabadidő
Kedves 16.47!
Engedd meg, hogy visszautasítsam a jelzőt!
Nagy tévedés.
Közszférás vagyok, netto 120000 körüli keresettel. Ausztriában 750.000 Ft lenne a szakmám szerinti fizetés. A kérdésre nagyon sokféle válasz születhet sok-sok szempont! alapján, a saját véleményem ez, és ez nem jelenti azt, hogy egyetemleges mindenkire vonatkoztatva.
Akkor ezek szerin t én is az "elkényeztetett újgazdag" kategóriába tartozom, de én haza hozok havi nettó 270-310 ezer között, a feleségem is kap kb. 60000-et, de mégis kell a másodállás, hgy ki tudjunk fizetni mindent! Lakáshitelem és személyi kölcsönöm van csak havi 40-40 ezernyi törlesztéssel, és egy 16 éves autóm, két gyereket nevelek, nem kocsmázok, nem herdálom a pénzt!
:(
Bár már gondolkoztam azon, hgy bizonyára én csinálok rosszul valamit...
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!