Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek meg lehet élni...

Szerintetek meg lehet élni 170-180 ezer Ft-ból ketten?

Figyelt kérdés

Úgy, hogy nincs hitel, és semmilyen más tartozás. Ha spórolósak vagyunk..

A ház, amiben élünk korszerű, (nemrég épült, legjobb energetikai besorolásba tartozik), a kertben minden zöldséget és gyümölcsöt meg tudunk termeszteni, amire szükségünk van, illetve vannak tyúkjaink. (tehát, zöldséget, gyümölcsöt és tojást nem kell venni)

Mit gondoltok, meg lehet ennyi pénzből élni (ez csak az egyikünk fizetése) úgy ketten, hogy félre is tudjunk tenni valamennyi pénzt?

Szerinted mennyi az az összeg, amiből ezt már meg lehet valósítani?

A kérdés csak kíváncsiság (tehát nem valós a szituáció). Szeretném kikérni a véleményeteket!

Köszönöm a válaszotokat!

2011. dec. 26. 22:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Sok 2-3 gyerekes család él meg 170.000.- ből! Ha nincsenek nagy igényeid,nem márkás cuccokban akartok járni,akkor ebből még félre is tudtok tenni. A másik fizetés pedig megmarad.
2011. dec. 27. 07:54
 12/16 anonim ***** válasza:
Mi 180.000Ft-ból 4-en élünk.Szóval 2-en simán meg lehet belőle élni,sőt még félre is tudtok tenni:)
2011. dec. 27. 09:23
 13/16 anonim ***** válasza:
24%
"nem gondolkoztál politikai vagy írói karrieren?" Megcsináltam én már a magam karrierjét.
2011. dec. 27. 14:23
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ.

Vidékre szeretnénk költözni a férjemmel néhány hónapon belül. A ház már megvan. Tehát valószínűleg ez várna ránk, amit fent leírtam.

Elgondolkoztam rajta, hogy vajon meg tudnánk e élni úgy ennyi pénzből (ideiglenesen, mivel én még nem dolgozom), hogy félre tudjunk tenni valamennyit.

Én úgy gondoltam, hogy igen, de nemrég egy ismerősöm mosolyogva csak annyit mondott, hogy ebből a pénzből örüljünk, ha fent tudjuk magunkat tartani, de félretenni biztos nem fogunk tudni.

A másik, amit mondani szerettem volna, hogy a háznál ásott kút van, így nem kell majd csapvízzel locsolnunk. Valaki említette, hogy ez nagyon sok pénz visz el.. nekünk ez igazából majdhogynem ingyen lesz.

Nincs autónk, egyenlőre emiatt benzinre sem kell költeni. (a férjem munkahelye a házunktól biciklivel 10 percre lenne) Csak akkor vennénk autót, ha már nekem is lenne keresetem.

Az az igazság, hogy az embernek szerintem nem lehetnek túl nagy igényei, ha nincs nagyon magas keresete. Tehát, nem vehetem meg a legmárkásabb cipőt, ha a pénz inkább bútorra kell.

Még egyszer köszönöm a válaszokat. :)

2011. dec. 27. 15:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Ha ez nettó, akkor kis odafigyeléssel szerintem bőven kijöttök belőle.

Én ennek kicsit több mint a feléből élek egyedül úgy, hogy hetente átingázok saját költségemen az egész országon oda-vissza. Igaz, autóm nincs, de a tömegközlekedés sem olcsó.

Szórni nem tudom a pénzt és gyerekem sincs még, de amire kell, arra eddig mindig jutott.

2011. dec. 27. 18:44
 16/16 A kérdező kommentje:
Természetesen nettóban értettem az összeget!
2011. dec. 27. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!