Satel Ca5 riasztó panelján a mozgás érzékelőthogy kell bekötni?
A mozgás érzékelőben, ami NC, így van sorban: /-12v /+12v /Releay /Relay /Tamper /Tamper
Útmutatóban(Mozgás érzékelőé) viszont úgy írja, hogy /GND/TMP/TMP/C/NO/+12V
GND= -12V
+12V= +12V
C-NC (nem NO)= Relay-relay
TMP-TMP= Tamper-tamper
Az érzékelő -12V-ját a központ OUT2 vagy OUT3 - sorkapcsára, a +12V a kp. OUT2 vagy OUT3 + sorkapcsára, a relay kapcsokról a kp. COM és a Z1-Z5 közül valamelyikre, a tamper kapcsokat vagy valamelyik kijelölt zónára (COM+ Z1-Z5) lehet kötni, vagy DEOL (duple ellenállás lezárás) esetén nem kell külön zónára kötni!
Ha nem kaptál hozzá magyar nyelvű leírást, akkor itt megtalálod, a leírásban bekötési rajzok is vannak:
Bocsánat, hülyeséget írtam, a CA%-ön nem lehet a kimenetet tápellátásra programozni!
Tehát az eszközök -12V sorkapcsát kp. GND-jére, a +12-t az AUX-ra kell kötni!
Bocsi, a nagyobb központokhoz szoktam hozzá...
:)
Köszönöm, még egy kérdés: A Szirénában a /TR/S/V+/V-/ST/ mihez felel meg?
Nem tudom miért nem lehet minden riasztóban egységes, szabványos jelzést használni.
Csak találgatok:
/TR: trouble, vagyis hiba kimenet
/S: signal vagyis hang indítás (általában a villogót is indítja, legtöbbször negatívra indul)
/V+/V-: töltés (állandó tápot kell kötni)
/ST: strobe vagyis villogó indítás hang nélkül.
Melyik szinéna ez?
Akkor elképzelhető, hogy a TR -t a panelon a tamperra kell kötni?
A V+/V- a panelon az out+ - ra, vagy a negatívot a com -ra?
A S , ST -t? másik kimenetre pl. OUT2, 3?
Beépített akkumulátora van.
Gyanítom, hogy egy Pyronix Belle, vagy Decibell lehet a sziréna.
Nem egy ovális plexi házas sziréna?
Majd megnézem a leírását, ha megtalálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!