Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lakk mérgezés? Festők Help?!

Lakk mérgezés? Festők Help?!

Figyelt kérdés

Férjem a munkahelyén 10 órán keresztül kisebb levegőzéssel lakkal festett műhelyet amelyen kis ablakok voltak.

Most jött haza nagyon szarul van, hányingere van, szédül , fáj a feje és ha kifújja a levegőt büdös lakk szag jön a szájából.

Mit tud tenni hogy jobban legyen?

Most éppen le ment levegőzni, remélem sehol nem esik össze , én nem mentem vele mert 2 kisbabámmal vagyok itthon.

Férjem amúgy betanított munkás és forgácsolna a munkahelyén, mivel nincs munka ezért kellett festenie. Persze maszkot nem biztosítottak!

2011. dec. 16. 18:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Ki volt az az állat aki oldószerrel mérgezi a dolgozókat? Ez bűncselekmény, gondatlan veszélyeztetés!Be kellene menni a sürgősségire és elmondani milyen oldószert szívott be ez nem játék!
2011. dec. 16. 19:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Vagy ha ez nem megoldható, akkor nézd meg a neten, ki az ügyeletes orvos és hívd fel! A férjedtől meg kérdezd meg, hogy milyen szereket használt, mert a dokinak az lesz az első kérdése. Jó lenne, ha a neten megkeresnéd a használt anyagok leírását is, mert nem egyformák a lakkok és nem mindegy, mi volt benne.
2011. dec. 16. 19:35
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Férjem még mindig sétál a levegőn. Kb: 10 perce hívtam akkor azt mondta lényegesen jobban lett a levegőtől úgyhogy még sétálgat.

Azt hogy mivel festet szerintem nem fogja tudni megmondani, de majd megkérdezem. Köszönöm a válaszod!Festő vagy?

2011. dec. 16. 19:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Most megint hívtam és már éhes, úgyhogy úgy néz ki megmarad!
2011. dec. 16. 19:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Na ennek örülök :)

Nem vagyok festő, csak túlaggódós, ezért semmilyen vegyszert, festéket, gépet nem kezdek el használni anélkül, hogy elolvastam volna a leírását. És mindenhol azt írják, amit én is leírtam :)

2011. dec. 16. 19:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Értem! Köszönöm!

Már jól van kiszellőzött, evet, már mosolygót is!

Még egyszer köszönöm a válaszod kedves vagy!

2011. dec. 16. 21:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Jól bírja :D Mi "csak" 5-6 órát szívjuk rendszeresen ( tanuló festő vagyok) de ennyi is bőven elég. Eltudod képzelni a panelház alaksori tárolóját ( kb 1*3m-es) és toló ajtó van. Belülről csak(!) behúzott ajtóval tudod bekenni a belső oldalát... rohadt jó élmény volt :S Pedig mi azért óránként kimentünk pár percre.

Bocs a sok be-ért. :D

2011. dec. 17. 15:41
 8/9 anonim válasza:

Hasonló esetekben írjatok emailt a MUNKAVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGRE (akár névtelent is), panaszként kivizsgálják, és ellenőrzik, hogy a tevékenységhez milyen védőeszközt biztosítanak. Lakknál, vagy olyan festéknél, ami nem vizes bázisú, évente vizeletvizsgálatra is kellene küldeni a dolgozót, a védőeszköz hiánya, illetve az orvosi hiánya bírsággal jár a munkáltatónak. Mellesleg elszívó berendezésnek is lennie kellene. Bátran lehet írni, nem árulják el azt sem, hogy bejelentésre mentek ki. :)

Ez az email cím abban az esetben, ha budapesti cégről van szó: budapestfv-kh-mmszsz-mv@ommf.gov.hu

Ha vidéki, akkor a neten is meg lehet nézni az X Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv elérhetőségét.

2011. dec. 18. 12:28
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Biztos nem fogunk rájuk küldeni senkit, mert amúgy nagyon rendes emberek. Nem ez a munka köre úgyhogy nem igen fog már festeni.De vettünk neki maszkot ha mégis! :)

Köszönöm a válaszod!

2011. dec. 23. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!