Lakk mérgezés? Festők Help?!
Férjem a munkahelyén 10 órán keresztül kisebb levegőzéssel lakkal festett műhelyet amelyen kis ablakok voltak.
Most jött haza nagyon szarul van, hányingere van, szédül , fáj a feje és ha kifújja a levegőt büdös lakk szag jön a szájából.
Mit tud tenni hogy jobban legyen?
Most éppen le ment levegőzni, remélem sehol nem esik össze , én nem mentem vele mert 2 kisbabámmal vagyok itthon.
Férjem amúgy betanított munkás és forgácsolna a munkahelyén, mivel nincs munka ezért kellett festenie. Persze maszkot nem biztosítottak!
Köszönöm szépen! Férjem még mindig sétál a levegőn. Kb: 10 perce hívtam akkor azt mondta lényegesen jobban lett a levegőtől úgyhogy még sétálgat.
Azt hogy mivel festet szerintem nem fogja tudni megmondani, de majd megkérdezem. Köszönöm a válaszod!Festő vagy?
Na ennek örülök :)
Nem vagyok festő, csak túlaggódós, ezért semmilyen vegyszert, festéket, gépet nem kezdek el használni anélkül, hogy elolvastam volna a leírását. És mindenhol azt írják, amit én is leírtam :)
Értem! Köszönöm!
Már jól van kiszellőzött, evet, már mosolygót is!
Még egyszer köszönöm a válaszod kedves vagy!
Jól bírja :D Mi "csak" 5-6 órát szívjuk rendszeresen ( tanuló festő vagyok) de ennyi is bőven elég. Eltudod képzelni a panelház alaksori tárolóját ( kb 1*3m-es) és toló ajtó van. Belülről csak(!) behúzott ajtóval tudod bekenni a belső oldalát... rohadt jó élmény volt :S Pedig mi azért óránként kimentünk pár percre.
Bocs a sok be-ért. :D
Hasonló esetekben írjatok emailt a MUNKAVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGRE (akár névtelent is), panaszként kivizsgálják, és ellenőrzik, hogy a tevékenységhez milyen védőeszközt biztosítanak. Lakknál, vagy olyan festéknél, ami nem vizes bázisú, évente vizeletvizsgálatra is kellene küldeni a dolgozót, a védőeszköz hiánya, illetve az orvosi hiánya bírsággal jár a munkáltatónak. Mellesleg elszívó berendezésnek is lennie kellene. Bátran lehet írni, nem árulják el azt sem, hogy bejelentésre mentek ki. :)
Ez az email cím abban az esetben, ha budapesti cégről van szó: budapestfv-kh-mmszsz-mv@ommf.gov.hu
Ha vidéki, akkor a neten is meg lehet nézni az X Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv elérhetőségét.
Köszönöm! Biztos nem fogunk rájuk küldeni senkit, mert amúgy nagyon rendes emberek. Nem ez a munka köre úgyhogy nem igen fog már festeni.De vettünk neki maszkot ha mégis! :)
Köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!