Szén-monoxid mérgezés gázfűtéses házban is lehet?
én is igy gondoltam,de erősködik!:-)
írjatok még,hogy tényleg belássa,hogy nekem van igazam.
A legújabb rendelkezések szerint, nyitott égésterű kazánok,
átfolyásos gázos vízmelegítők zárt környezetben nem üzemeltethetők. Rövidesen beindul a gázkommandó és leszerelik az összes szabálytalanul, vagy be nem jelentett cserés készüléket. Az energetikai Tanúsítvány kiállításakor kérni fognak minden olyan adatot ami a gázkészülékekkel kapcsolatba hozhatók.
Tulajdonos, gázkészülék dokumentációi,tervező neve, engedélyező,kivitelező, műszaki átvevő. Jó mi?
Mindenki tudja, miért probléma a CO, talán sokan azt is tudják, hogy ez a
gáz, nem csak azért veszélyes mert mérgez, hanem azért is mert robban és
kevés szó esik róla, ha FŰTÉSRŐL beszélünk ez az ENERGIA, amit a hordozóból nyerünk, ezt kéne elégetni, majd égéstermékét HASZNOSÍTANI!!!!!!!
Persze nem úgy, hogy meghaljon a család, vagy úgy, hogy leégjen a ház, vagy elégessük magát a hordozót, amit még legjobban a gáznál tudnak
elérni, baromi sok levegővel, ami aztán ahhoz vezet, hogy a hiányzó levegő és a rossz égés miatt mégiscsak meghal valaki!!!!!!!
Hogyan akadályozhatjuk meg, hogy a CO ne kárt okozzon, hanem hasznot hozzon, MELEGET!!!!!!!
A DOLOG HIHETETLENÜL EGYSZERŰ!!!!!! Kell egy jó HŐCSERÉLŐ, amit úgy hívnak, hogy K A Z Á N, amit sajnos nem lehet kapni, tehát csinálni kell!
MIT KELL TUDNI EGY JÓ KAZÁNNAK? Kevés levegővel, izzáson CO-t állít elő, pontosan annyit amennyire szükségünk van, majd ezt a gázt elégeti, szintén levegővel, pontosan annyi oxigénnel, amennyi a TÖKÉLETES égéshez szükséges!!!!!!Elértünk arra a pontra, hogy már CO nem marad, viszont CO2
lett belőle, ami majd F Ű T !!!!!!!
MILYEN ENERGIAHORDOZÓT HASZNÁLJUNK? A legegyszerűbbet, szénbrikettet,
LIGNITET vagy BARNÁT, vagy DARASZENET, a jó minőségű szén égése gyors, feleslegesen sok az energiája nagy része a kéményen távozik, ez a ház leégésénél hatékony!! A fa tüzelése lényegesen bonyolultabb, de ezt majd mások, esetleg szakértők leírják!!!! (Óvatosan jegyzem meg, a 'szakértő'
egy tág fogalom, én sem vagyok az, csak gondoltam segítek azoknak akik fáznak!!!!)
MIÉRT A SZÉN? A SZÉN "C" egy viszonylag tiszta anyag, azonnal elgázosítható izzással, nagyon kevés PRIMER huzattal és vele együtt az
IZZÁS vízből HIDROGÉNT állít elő, mert az OXIGÉNT az izzás hasznosítja!!!
A két gáz, az izzás fölé emelkedik, és összekeveredve, a hidrogén még kis mennyiségben elégeti a CO-t, GYORS_ÉGÉSSEL, így már a továbbiakban égés nincs, de fűtés sincs még!!!!!!!!
A kazán felső terében a meleg CO2 és a meleg NITROGÉN nagy csatát vív, a CO2 stabil anyag, nem ad OXIGÉNT a NITROGÉNNEK, ennek következtében az
atomok ütközései fokozzák a H Ő T, ez FŰT!!!!!!
A hőfok a két huzatszabályozóval beállítható, primerrel a GÁZ mennyisége,
szekunderrel az égés minősége, KÉK láng!!!!!
FÜST, KOROM nincs, takarítani sem a kazánt, sem a kéményt sosem kell, nincs kéménytűz, nem ég le a ház, nem robban fel a kazán, a kéményen hideg gázok távoznak, minimális CO2-vel!!!!!!!
Azt írtam nem vagyok szakértő, ez egy hetedikes tananyag volt, ez a
V Á R O S I GÁZ !!!!!!!!!!!! 06-30-711-8164 ha valami még érdekelné!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!