Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha albérletben laktam, ami...

Ha albérletben laktam, ami leégett és minden cuccom oda, akkor van valami kárpótlás, vagy oda minden és ennyi volt?

Figyelt kérdés
2011. dec. 16. 15:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Nincs semmi, mivel a biztosítás a lakásra van, nem a cuccaidra. Azt meg nem hinném, hogy átírták, amikor beköltöztetek.
2011. dec. 16. 15:56
 2/10 anonim ***** válasza:
Téged legfeljebb a tulajdonos kártalaníthat. Hosszú, de megegyezéses ügy is lehet.
2011. dec. 16. 16:12
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem is mondtam, h az én nevemen van, azért nem a lakásom, hanem az albérlet.
2011. dec. 16. 16:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
a lakásbiztosításban talán volt kitétel az ingóságokra is, főbérlővel kell egyezkedni, hátha...
2011. dec. 16. 16:29
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, biztosítottad-e a holmijaidat. Ha nem, akkor jog szerint ennyi volt. Persze megpróbálhatsz a főbérlőből kiszedni némi pénzt, ha jófej, akkor ad, de gondolom, ő is eléggé el van kenődve, hogy kiégett a lakása..
2011. dec. 16. 19:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem is írtam, hogy a te neveden van, hanem hogy amikor beköltöztél, bevitted a cuccaidat, akkor nem lett módosítva a biztosítási szerződés a cuccaidra is, nemcsak a lakásra.
2011. dec. 16. 20:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha van a lakás biztosításban felelősség biztosítás akkor fizet a tulaj biztosítója.
2011. dec. 17. 09:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Jó eséllyel igen, annyi volt.

Persze azt sem ártana tudni, hogy miért volt a tűz.

Mert ha pl. a tulajt felszólítottad, hogy csináltassa meg a vezetékeket, mert füstöl, aztán miután füle botját se mozdította te hívtál egy szerelőt, saját pénzen megcsináltattad, de így se voolt jó... akkor talán pert nyerhetsz.

Ha pl nem szóltál a vezetékekről, csak lazán használtál mindent, még a végén az egészet a te nyakadba varrhatják.

Ha az ingóságokra is kiterjedt a biztosítás, akkor kérheted ugye a kártalanítást. Ennyiből elég nehéz bármit is mondani.

2011. dec. 18. 01:30
 9/10 anonim válasza:

Attól függ, hogy a tulajdonosnak milyen biztosítása volt. De amikkel én találkoztam azoknak a biztosítások mindegyike vonatkozott az ingóságokra. Valamilyen összeghatárig. Más kérdés, hogy soha nem tudtam elképzelni ezek meglétét hogy bizonyítod.

Az biztos, hogy ha a tulajdnak volt biztosítása, az alapján kap pénzt a te holmiaidra, akkor oda kell neked adnia. Ha van egy csöpp esze, meg becsülete, akkor magától adja, ha nem akkor a bíróság megítéli.

2012. jan. 27. 04:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Azért az sem mindegy, hogy ki/mi okozta a tüzet!

Ha mondjuk, elaludtál égő cigivel az ágyadban, akkor egyértelműen te, és akkor marad a tulaj lakásbiztosítása, ha volt neki olyan, és ha ingóságokra is vonatkozik. Ilyenkor a biztosítót kell megkeresned, ha a tulajjal nem tudsz egyezségre jutni.

De ha pl elektromos tűzről volt szó, pl. kigyulladt vmelyik elektromos készülék, ami a berendezés része, akkor téged mindenképpen kártalanítania kell a tulajnak. Akár volt biztosítás, akár nem. Ha nem, úgy bírósághoz kell fordulni, mert a tulajnak mindenképpen fizetnie kell a károd mértékének erejéig, akár saját zsebből is!

Persze nálad ez már - gondolom - tárgytalan, mert nem ma tetted fel a kérdést, csak azért írtam ezt be, mert hátha más is jár így....

Egyébként BÉRLŐKÉNT is lehet bármikor, bárhová INGÓSÁG biztosítást kötni - akár a neten is online -, ilyenkor a lakást magát ki kell hagyni a tételek közül, csak a saját cuccaid értékét kell meghatároznod, és olyankor mindenképpen fizet neked a biztosító, ha kár ér! Filléres tétel, pár ezer forint - a cuccaid értékének függvényében - éves szinten, igazán megér ennyit a biztonságod, pláne ha mondjuk értékes laptopod vagy lcd tv-d van, vagy hifi-cucc, vagy bármi!

2012. ápr. 5. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!