Mi számít "rossz környék"-nek Budapesten?
Lakásokat nézegetek, és felötlött bennem, hogy ez a csodálatos "rehabilitációs övezet" melyik kerületnél, utcánál mit takar, mennyire gáz a helyzet.
A Diószeghy vége, és a Népszínház tudom hogy gáz. Egyéb helyek (főleg utcák) amiket jobb elkerülni?
Nem csak a belvárosban, mondjuk.
A budapesti bűnözési statisztikák
Hàt itt azért tényleg elég érdekes dolgokat írtak le egyesek :D József Attila-lakótelep teljesen kultúrált hely, közlekedés szempontjából is teljesen jó. Én nem hasonlítanàm Soroksárhoz ami tényleg messze van a belvárostól, de még csak az óbudaihoz sem (mellesleg szerintem azzal sincs gáz).
Kőbányán valóban vannak elég szenny helyek, de Újhegyet nem sorolnám ezek közé.
Havanna lakótelepnek sokkal nagyobb a múltja mint a jelene, már csak a neve maradt rossz.
Angyalföldön a Kassák Lajos u.-ban is csak elszórva találsz kisebbség lakta lerobbant házakat (tény, hogy MÉG vannak).
VII.kerület Belső-Erzsébet város teljesen rendben van, a körúton kívüli rész is egész lakható, Király utca körül teljesen jó, a "Csikágó"-hoz közeledve egyre rosszabb.
VI. Kerülettel szintén semmi gond sincs. Körúton kívüli rész elég koszos, kutya szar sok helyen stb... de veszélyesnek egyáltalán nem az :D
Szerintem a válaszadók 90%-a nem is járt azokon a helyeken amiket ide most felsorolt.
Ne keverjük össze a Mária Valériát a József Attilával... A József Attila amióta megépült sosem volt gettó.
Havannának tényleg csak a híre rossz (a múltja miatt), Újhegyi lakótelep sem gettó, Kőbányán a nagyon kevés jó rész egyike.
VII.ker Nefelejcs utca, István utca stb. vannak elszórva cigányok, meg csövesek (a Keleti közelsége miatt), de közel sem gettó.
XIII.ker Kassák Lajos utca teljesen kulturált, a Csángó utcában is egyetlen ház vár bontásra. Szabolcs utcában vannak cigányok lakta házak, de sosem kötött belém arra senki. :)
A nagyfuvaros-mátyás tér az ilyen rehabilitálodó környék.
Arra dolgozunk,szomszéd csaj 22-24milláér árulja a lyukát,ami kb 30nm galériával.Egyetlen udvarra néző ablakkal...
Gettónak gettó,de valahogy olyan elitgettó.
Persze 30méterre pedig omladozik egy ház,rajta felirattal,hogy 2015ben felujjitva...
Mint kiderült ez azt jeleni,hogy a lakások kaptak wc-t és már nem a közösbe kell járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!