Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Betörtés? - megbuherálták a...

Betörtés? - megbuherálták a garázskaput.

Figyelt kérdés

13/L.

Reggel arra ébredtem, hogy a bátyám és apu beszélgetnek, és a nővérem meg lerohant. Akkor már én is lementem.

A történet:

A bátyám hajnalban, 5 után kávét csinált, miután anyu elment dolgozni. Akkor hallott valami koppanást. Szétnézett, majd apu is felkelt a koppanásra, majd a garázs redőny felment. A bátyám felkapta a nadrágját, és kirohant, ekkor alakokat látott egy (azt hiszem szép suzuki vagy peugeot) autóval lassan elhajtani. Azóta fel-le jár a garázskapu, és nagyon félek. Apa azt mondta, hogy feltörték vagy megbuherálták a rendszert, hogy előkészítsék a betörésre ...

Hát. Nekünk fakerítésünk van, és vagy 20 éves, amennyi a ház. Ha belerúgnak, már törne szét. :S Viszont a garázslejáróban szerszámok, fa és kazán van. A másik garázsban is szerszámok vannak, de az fönt van, és ott is van garázskapu, meg egy üveges ajtó. Nagyon nagyon félek, mert azóta is fel-le jár a garázskapu. :S És ez a házba van építve, pontosabban a pince lejáró. :S

Aztán reggel kimentem bátyámmal és nővéremmel, és megint ment fel le. Állítólag 50 méteres körzetben lehet felnyitni, és ez pont fasza (elnézést), mert az állomásnál lakunk, pont előtte. Én meg észre vettem egy fekete dzsekis, fehér csuklyás ipsét, aki lassan jár az állomáson, és valamit tart a kezében. Mikor a bátyám kiment az állomáshoz körülnézni, az ipse az oszlop mögé bújt, és elment. Majd mikor bementünk, megint előjött, és újra felment a kapu. A bátyám szerint akár lehet rövidzárlat is. De nem tudom ... Védelmi célból csak a házat tudjuk bezárni meg a kapukat becsavarozni. Apu ért a garázsokhoz és redőnyökhöz, mert ez a szakmája. Azt akarja, hogy kihúzza a garázsredőnyt az áramból, és akkor nem megy fel .. én pedig félek, mert reggel megyek el utolsónak, de a bátyám rögtön már otthon is van. :S Van két kutyánk, egy 13 éves németjuhász, de alig lát (szerintem csak homályosan, mert szürke hályogja van), ugatni nem ugat, és lassú, meg egy spicc és tacsi keverék szuka. Ő nagyon eleven, utálja ha valami idegen bejön a házba, ugat, és megharapott már pár embert, idegenektől nem fogad el ételt, csak ha ott vagyunk, de akkor is ritkán. Borzolja a hátát az idegenekre ... viszont ők a lakásban vannak, mert a szuka, Fifi benti kutya, Rocky, a kan németjuhász viszont kint megfagy, remeg a lába, összecsuklik, ha hidegben van ...

Nem tudom mit tegyek. Annyira félek. :S

2011. dec. 11. 09:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Mi is féltünk amikor egy hónapon belül mindkét szomszédunkba betörtek. Végül riasztó beszerelése mellett döntöttünk (olyan ami a központba is riaszt), ugyan nem volt olcsó móka, de azóta biztonságban érezzük magunkat és nem is törtek be.
2011. dec. 11. 10:27
 2/6 anonim ***** válasza:

"Apu ért a garázsokhoz és redőnyökhöz, mert ez a szakmája."

Azt azért kétlem, m,ert akkor nem hagyta volna úgy a garázskaput, hogy fel-le jár, hanem az a minimum, hogy kikapcsolja és rátolja a reteszt!

2011. dec. 11. 10:52
 3/6 A kérdező kommentje:

Ért hozzá, olyan cégnél dolgozik.

Nos, az igaz, hogy nem voltunk elővigyázatosak, mert nem gondoltuk volna, hogy pont hozzánk törnek be ... Minden esetre a riasztó se rossz ötlet, mert ha olyat veszünk, ami hangosan szól, akkor valószínűleg elrohannak ... nem tudom mit akarnak, de akkor is félek.

2011. dec. 11. 11:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg! Szerintem a papád megoldja. Ma ebéd után esetleg még alszik egyet, "megálmodja" a legjobb megoldást, azután kimegy és rendbeteszi a garázskaput úgy, hogy azt ne lehessen kívülről símán kinyitni. Ne félj!
2011. dec. 11. 12:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi. A leírásod alapján annyi történt, hogy megfejtették a garázsotok rádiós kódját (vagy nem is volt neki ilyen), és most az ő kis jeladójukkal tudják nyitni-csukni. Ha kihúzzátok a motorját az áramból, akkor ennyi volt, többet nem tudják kinyitni :) Ezt biztos tudja apukád is. Legfeljebb másik garázskapu fog kelleni, amit nem olyan könnyű feltörni.
2011. dec. 11. 15:42
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Azóta nem történt szinte semmi se. Apu átirányította más funkcióba a garázskaput, állítólag a csengővel csináltak valamit.

2011. dec. 20. 17:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!