Miért nem fűt a légkondi?
Van egy midea save légkondi és letöltöttem hozzá az applikációt. 22 fokra van állítva és hideget fúj, pedig fűtésre van állítva. Az applikációban meg tudom nézni, hogy a benti hőmérsékletre azt írja 25 fok, de a manuális hőmérő 19-20 fok körül mutatja és érzetre sincs bent 25 fok. Miért csinálja ezt? Lehet nem jó az érzékelője?
Hány fokra érdemes állítani, ha bent 22-23 fokot szeretnék, hogy tartson? Mert arra rájöttem, hogy ha 22-23ra állítom akkor jó ha 20 fok van bent.
Ez amúgy normális? Én azt hittem, ha 22 fokra van állítva, akkor 22 fokot tart bent, ha ez alá megy akkor bekapcsol, ha eléri akkor kikapcsol.
Valaki magyarázza el, hogyan működik. Köszönöm!
Fűtésre van állítva, ott a napocska a távirányítón.
Gázmennyiséget hogy tudom hogy rendben van e? Kb 2 hónapja lett beszerelve a légkondi.
Nemreg lett a cegben legkondi. A napocska mod koderult h a nyarat jelzi es ha arra van allitva akkor hut. Szoval ezt csekkold.
De nagyobb esellyel elronlott a hoerzekeloje
Először is nézd meg, hogy magasabb hőfoknál meleg levegőt fúj-e. Ha képes meleg levegőt fújni, akkor beállítási probléma van.
1. A klíma hőérzékelője a klímába van beépítve, és mivel a meleg levegő felfelé emelkedik, ezért a plafonnál, ahol általában a klíma van, már elérheti a beállított fokot. Kísérletezz a lapát beállításokkal. Fűtés módban általában tanácsos a lapátot lefelé állítani, így alacsonyabbra nyomja a meleg levegőt és az alsóbb légrétegeket is átfűti.
2. Feltételezhetően van rajta "Ifeel" funkció, ami azt jelenti, hogy a távirányítónál méri a hőmérsékletet, így addig nem kapcsol le a fűtés, ameddig a távirányító helyénél nem éri el a beállított hőfokot, nem pedig a beltéri egységnél. Itt arra kell figyelni, hogy a klíma "rálásson" a távirányítóra, tehát akadálymentes kapcsolat legyen közöttük (ne legyen bútor vagy fal).
Ha ezek a beállítások sem oldják meg a problémát, akkor érdemes visszahívni a telepítőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!