Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lakásriasztó BASIC CSOMAG...

Lakásriasztó BASIC CSOMAG nehéz szerelni illetve építeni?

Figyelt kérdés

Itt egy példa képként

[link]

Szeretnék ehez hasonlót vásárolni teszveszen van 5000-10000 forint között de az csak a doboz kezelő és esetleg egy mozgásérzékelő!

Szeretnélek megkérdezni titeket hogy mit javasoltok milyen legyen?

És ha használtam veszem a kódot tudom e programozni én vagy kell hívjak valami riasztóprogramozót?

Köszönöm a válaszokat előre is! :)

2011. dec. 3. 01:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem bonyolult a felszerelés, de a bekötéssel és a programozással megszenvedsz ha még soha sem csináltál ilyen dolgot! Ez a szett egy kicsit drága, vannak sokkal olycsóbbanis akár ugyanilyen szettek.

A legtöbb központot lehet reset-elni, és egy leírás segítségével fel is lehet programozni, de egy szerelő (akár én is) felprogramozza 10 perc alatt esetleg be is köti az eszközöket, és egy csomó idegeskedést megúszol mindössze 10000 Ft-ért. Bár a legtöbben szeretnek saját cuccokkal dolgozni, és szerintem a mai világban találsz olyan szakembert aki 70-75000 Ft-ért megcsinál egy ilyen 2-3 érzékelős rendszert, és akkor van rá garancia is.

2011. dec. 3. 07:00
 2/7 anonim ***** válasza:

nem nehéz sztem,én is csináltam már ilyet..

viszont a púrhabos megoldás mókás és akkor pl nem szól a riasztó erre figyelj...

2011. dec. 3. 07:31
 3/7 A kérdező kommentje:

köszi a segítséget még csak nézelődök! :)

De azt nem tudtam hogy a bekötés meg a felprogramozás is iylen herce hurcával jár.. mert ugye be kell hütni teljesen a 220 ba

Meg lehet csatornázni furni faragni amugy ilyen dobozt amiben a központ van nem láttam sehol sem..

Írodákba sem láttam csak a kezelőt láttam a mozgásérzékelőket meg kint a szirénát.

Ezt a dobozt hova kell közni bárhova lehet lakáson belül? És annak be kell lennie teljesen dugva a hálózatva vagy be kell közni teljesen?

2011. dec. 3. 16:11
 4/7 anonim ***** válasza:
A legtöbb riasztó központ 16-20 VAc feszültségről üzemel, ehez van egy trafó benne, a panelra nem szabad közvetlenül 230 V-ot kötni! Van a központban saját akkumulátor is, ami a 230 V kimaradása esetén működteti a rendszert. A központ dobozt azért nem szoktad látni, mert azt el szokták tenni valami nem feltűnő helyre, ami bárhollehet az épültben a lényeg hogy védett tér legyen.
2011. dec. 3. 18:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Tessék, itt a telepítői leírása az általad kinézett központnak (DSC PC585):

[link]

Olvasd át és döntsd el akarsz-e nekiállni egyedül!

:)

2011. dec. 3. 18:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Bocs az előző link nem működik.

[link]

2011. dec. 3. 18:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Ezeket már olvastam nem fogok neki állni a bekötésének nyilván, mivel még a készlet sincs meg egyenlőre lisitálgatok csak hátha van valami olcsóbb nagyon frágán mennek az a baj.. :(
2011. dec. 3. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!