Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mekkora tűzoltó készüléket...

Mekkora tűzoltó készüléket vegyek?

Figyelt kérdés

100nm-es családi házunk van. Van egy kis műhely is és a pincében egy vegyes tüzelésű kazán. Így jobb félni mint megijedni alapon gondoltam beszerzek egy ilyen készüléket. Bár remélem használnom élesben soha nem kell majd. Poroltóra gondoltam.

Ilyen háztartási, ház körüli, kazán körüli használatra mekkora kellene?

Elég egy 2 kg-os is, vagy biztos ami biztos alapon vegyek nagyobbat, 6 kg-ost?

2011. dec. 1. 00:49
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A 2 kg-os kicsi, a 6 kilós már elbánik egy kisebb lakástűzzel, de csak akkor ha időben észleled! A kazán környékén ne tárolj gyűlékony folyadékot (tartalék benzin, gázolaj, oldószer) és akkor nem lesz gond. Egy kihulló parázzsal pedig porral oltó nélkül is elbánsz.

A tűzoltó készülék magában nem sokat ér, érdemes füstérzékelőt is felszerelni a veszélyeztetett helyekre!

A műhelyben nem árt egy 6 kg-os készülék, ha szoktál ott tűzveszélyes munkákat csinálni, mint pl. hegesztés, flexelés, stb, de ha jelen vagy, akkor elméletileg nem harapózhat el a tűz annyira - mielőtt észlelnéd - hogy oltó készülék kelljen hozzá.

2011. dec. 1. 08:15
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor 6 kilós lesz.

Az igazság, hogy pont mostanában volt, hogy lángforrasztottam és véletlenül begyulladt a hígítós üveg.

Persze tudom, nyílt láng közelében nem tartunk gyúlékony anyagot, csak hát utólag okos az ember. Most megtanultam, hogy jobban kell erre figyelni.

Szerencsére nagy baj nem lett belőle, mert más éghető anyag nem volt a közelben, így csak a fal lett kormos.

Vízcsap volt a közelben, de azzal nem sokra mentem volna. Egy poroltó hasznosabb ha kéznél van.

Ezért gondoltam az ilyen esetek megelőzése végett, hogy jó ha van a háznál egy ilyen készülék.

2011. dec. 1. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!