Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lakásba milyen tűzoltó készülé...

Gyksz kérdése:

Lakásba milyen tűzoltó készüléket vegyek?

Figyelt kérdés
Adott egy átlagos panellakás és szeretnék egy kis tűzoltó készüléket venni, biztos, ami biztos alapon. Milyet és mekkorát érdemes venni?
2011. jan. 26. 17:13
 1/10 anonim ***** válasza:
szerintem porral oltót vegyél, elég belőle a kicsi is.
2011. jan. 26. 17:40
 2/10 anonim ***** válasza:
A legolcsóbbat, egy lakástűznél a kézi tűzoltó készülék kevés!
2011. jan. 26. 17:58
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor mégis mit tehetek? Egy kezdő tüzet csak meg lehet fékezni. Vegyek füstjelzőt?
2011. jan. 26. 20:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha lenyomod a villanyórát, elég egy vödör víz, vagy egy pokróc. Ha ez nem elég, akkor a poroltó sem segít, jobb menekülni!
2011. jan. 26. 21:14
 5/10 anonim ***** válasza:

A vödör víz nem biztos, hogy jó! Főleg, ha például az olaj gyullad meg a tűzhelyen!!!

Nézd meg ezt:

[link]

Egy füstjelző azért nem árt, mert legalább hamarabb észreveszed a tüzet (éjszaka meg felébreszt és nem égtek bent a lakásban/házban). Kb 1000 Ft-ért már lehet kapni darabját.

2011. jan. 27. 11:20
 6/10 anonim ***** válasza:

"A vödör víz nem biztos, hogy jó! Főleg, ha például az olaj gyullad meg a tűzhelyen!!! "

Azért írtam, hogy "vagy egy pokróc"!

ÉRTELEM SZERŰEN HASZNÁLNI!

2011. jan. 27. 14:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben a pokróc is csak vizesen jó - különben könnyen szépen magába szívhatja az olajat, ha esetleg érintkezik vele!
2011. jan. 27. 15:38
 8/10 doboszoli ***** válasza:

Mindenképpen érdemes tartani a lakásban egy legalább két kilogrammos oltókészüléket. Por, halon, bármilyen, fontos, hogy elektromos áram "álló" legyen.

Mottó: "Nem az a skizofrén aki felkészül a bajra, hanem az a felelőtlen, aki nem."

Ja, nekem már segített egyszer egy ilyen.

2011. jan. 29. 19:34
 9/10 anonim válasza:
100%

Kedves kérdező! Látom nem kaptál érdemi választ, nos nem írtad le milyen tárgyak vannak a helységben, hiszen annak megfelelően szoktuk mi tűzoltók tűzveszélyességi osztályba sorolni. Én amondó vagyok, hogy ne kis tűzoltó készüléket vegyél. Az első és legfontosabb tudnivaló hogy a poroltó kezdeti tűz megfékezésére való, keletkezett lakástüzet, amikor már több bútor is lángra kapott nem nagyon lehet vele megfékezni, sőt nem is szabad. A legnagyobb veszélyt nem maga a tűz, hanem a gumi, műanyag, festék elégéséből származó füst jelenti, amely kis mennyiségben is mérgező lehet. Panel lakásba ABC porral oltót javaslok, ha biztosra szeretnél menni, 3 szobás lakás esetén szobánként 6kg os porral oltót, több szobás esetén szobánként 6kg os, folyosón egy 12 kg os poroltóval már biztonságban érezheted magad, mivel ezekkel már kisebb szoba tüzet is meg tudsz fékezni. Ha ennyire nem szeretnéd magad bebiztosítani, akkor elég 2db 6kg os, vagy egy db 12kg os is.

Ne a tűztől féljetek, a füsttől!!!

2011. márc. 1. 16:46
 10/10 anonim válasza:
SZERETNÉM TŐLETEK MEGKÉRDEZNI,HOGY HA 10EM.ES PANELBAN LAKOM ÉS A TETŐRE VALÓ MENEKÜLÉSI ÚTVONALAT RÁCCSAL LEZÁRTÁK,AZT HOL KELL BEJELENTENI VAGY EZT SZABAD?
2012. júl. 23. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!