Mik a tapasztalatok a lignittel való fűtéssel, nagyon macerás, sokk kell belőle, jól ég stb?
Figyelt kérdés
Elgondolkodtam rajta mert láttam az interneten hogy nagyobb tételben elég olcsón hozzá lehet jutni.2011. nov. 23. 14:08
1/6 anonim válasza:
Nem macerás,elég jól ég,de kicsi a fűtőértéke. Sok kell belőle,hogy elég meleg legyen.
2/6 A kérdező kommentje:
Ha sok is kell belőle,de elég olcsó lehet érdemes lenne kipróbálnom pár mázsányit.
2011. nov. 23. 15:44
3/6 anonim válasza:
Én is a napokban gondolkoztam ezen. Itt 2400-2500Ft-ért adnak egy mázsát. Osztottam, szoroztam, maradok inkább a fánál. Azzal olcsóbban kijövök.
4/6 A kérdező kommentje:
Vettem pár zsákkal,nem is ég jól,nedves is ,a kalóriája gyenge,ha meg is gyulladt akkor is nyugodtan rá lehet ülni a kályhára.
2011. dec. 9. 07:26
5/6 azugy.jo válasza:
A lignit szárazságán múlik minden, ha száraz a keményfához hasonlítható a fűtőértéke. Nagy mennyiség vásárlása esetén az ország bármelyik részén 1/q kb. fele annyiba kerül mint 1q fa!
6/6 Józan Paraszt válasza:
Kibányászott állapotában nedvességtartalma 38-45%, fűtőértéke 2000-2300kalória, ami a frissen kitermelt tűzifával mutat hasonlóságot. Hamutartalma 15% körüli, ami a jobb minőségű import szeneknél magasabb, de az egyéb hazai szeneknél alacsonyabb. Napfénytől védett, száraz, fedett, jól szellőző helyen történő tárolással nedvességtartalmának jelentős részét elveszíti, ezáltal fűtőértéke emelkedik, ami elérheti a 3000 kalóriát is. A felsorolt tulajdonságokból kitűnik, hogy igazán jó tüzelővé akkor válik, ha a felhasználás előtt 4-6 hónappal vásárolja meg. A száraz lignit tüzeléstechnikai adottságai nagyban hasonlítanak a tűzifáéhoz, egy alapvető különbséggel: a tüzet jobban tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!