Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy éri meg jobban, ha...

Hogy éri meg jobban, ha gázkonvektoron legalább őrlángon (1-esen) megy a fűtés, vagy ha kikapcsolom, és ha kell bekapcsolom?

Figyelt kérdés
2011. nov. 18. 12:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Én eddig csak a régi átfolyós vízmelegítőnknél mértem ki az őrláng fogyasztását, ott naponta kb. fél köbméter fogy. Gondolom, kb. ekkora lehet egy régi gázkonvektor őrlángjának fogyasztása is.

Ha kikapcsolod a gázkonvektort minden reggel és bekapcsolod, ha hazamész, akkor az előbb saccolt fogyasztás alapján kb. napi negyed köbméter gázt lehet spórolni, havonta kb. 7 köbmétert, ami úgy 900 Ft lehet.

De igazából meg kell mérni, mert lehet pl. hogy a kikapcsolt gázkonvektoron keresztül esetleg jobban hűl a lakás és újra bekapcsoláskor több gáz kell a felfűtéshez.

Az eredmény engem is érdekelne.

2011. nov. 18. 13:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Akkor fogy kevesebb gáz,ha a konvektor be van állítva állandóan arra a hőfokra,amit tartani akarsz a lakásban.

Ha lehül a lakás,akkor több gáz kell,hogy felfűtse.

2011. nov. 20. 16:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Szomszédom panelban 1,5 szobás lakás (cca 50 négyzetméter), egyforma hőfokon fűt mindent, és panaszkodott a napokban, hogy kb. 30 ezer Ft a gázszámlája.

Én az egyszobásnál (d.e. csak a konyhát fűtöm, a szobában az őrláng, d.u. csak a szobát) előszobát nem fűtöm, fürdőszobát este fürdés előtt kb. fél órát, és a gázszámlám 8 ezer Ft. Márpedig az ő lakása csak fél szobával nagyobb az enyémnél.

Vagyis vitatkoznék azzal, hogy ha egész nap egyforma meleg van mindenütt, akkor az olcsóbb, mintha csak olyankor fűtök, amikor ott vagyok.

Más hogyan csinálja?

2011. nov. 20. 19:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Ezt én is gondolom, hogy kevesebb ha őrlángon megy. De érdemes-e kikapcsolni teljesen a gázt, vagy inkább állandóan hagyni kell legalább őrlángon?
2011. nov. 20. 20:21
 5/7 anonim ***** válasza:

"Ha lehül a lakás,akkor több gáz kell,hogy felfűtse."

Szerintem ez zöldség. Energiamegmaradás van, és a melegebb testek jobban sugároznak, ergó ha melegebb a ház, több energiát sugároz ki az utcára. Energetikailag tehát biztosan nem állja meg ez az állítás a helyét. Persze itt emberi tényezők meg a gázkészülékek speciális tulajdonságai módosítják az ábrát: az ember hidegebbnek érzi a lakást, ha a benne levő tárgyak kihűltek, ezért melegebb levegőt kíván ilyenkor. Másrészt ha a kazán a lakás gyors felmelegítése céljából "erején felül" próbál dolgozni, annyi gázt akar elégetni, amihez nem jut elég oxigén, akkor a tökéletlen égés miatt romolhat a hatásfok. De szerintem a gázkészülékek ilyet nem tesznek, ha jól vannak beállítva.

2011. nov. 20. 20:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Az őrláng meg ugye fogyaszt valamennyit, de azért azt számoljuk bele, hogy az az energia is a lakás fűtésére megy, nem vész kárba. Úgyhogy lehet, hogy igazából nem vesztesz vele semmit, hiszen ritkábban kell bekapcsolni a teljes fűtésnek.
2011. nov. 20. 20:48
 7/7 anonim ***** válasza:

19,41-es vagyok!

Az őrláng megmarad nálam is tavaszig, azt nem kapcsolom ki, de a hőfokszabályzót úgy állíttattam be a szerelővel, hogy az önmagától ne kapcsoljon fel. Ha fűteni akarok, akkor tekerek rajta.

2011. nov. 21. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!