Meg lehet úgy fázni, ha reggelre lehűl a lakás 14-15 fokra, mert nincs központi fűtés?
bocs ,pont a válasz maradt le :
igen
Nem. Nagyanyáink idejében is kályhával fűtöttek. Sokszor reggel a mosdótálban befagyott a víz,még sem fázott meg senki.
Ha felkelsz,akkor ne szaladgálj sokáig egy szál pizsamában,hanem mielőbb öltözz fel. Akkor biztosan nem fogsz megfázni.
Túl lehet élni megfázás nélkül.
Ahogy a 3as válaszoló írta, nagyanyáink idejében....
Hát, még mi is így fűtöttünk gyerekkoromban. Már felnőtt voltam, amikor központi fűtést szereltettek a szüleim. Pedig én valószínűleg nem lehetnék korom szerint a nagyanyátok (48 vagyok) Talán ha nagyon sietek...
Na, visszatérve a kérdésre: tegyél az ágyadhoz, ágyadra egy köntöst és azt vedd fel ha felkelsz éjszaka, vagy reggel. Azért fázhatsz meg, mert kiizzadsz éjszaka és úgy kelsz ki a hidegbe.
Gyerek-koromban mi is kályhával fűtöttünk, éjszakára jól betakaróztunk, ha mégis fel kellett kelni, a lábunkhoz volt téve minimum egy kardi, és azt rögtön magunkra vettük.
Most, hogy konvektorral fűtök, éjszaka nem bírom a meleget, lefekvés előtt kiszellőztetek, reggelre a lakásomban 14-16 fok van, és tökéletesen érzem magam. Megfázásnak nyoma sincs!
Hát szerintem pedig igenis meg lehet fázni, főleg ha az ember nincs hozzászokva. Én ha hidegben alszom, a fejemen keresztül reggelre teljesen megfázom, mert könnyen lehűl a szervezetem. Nálunk távfűtés van, és amíg nem kapcsolták be, volt hogy téli sapkában kellett aludjak, ami nem igazán 21. századi megoldás, azt hiszem.
Miért nem oldjátok meg, hogy ne hűljön ki a lakás? A szüleimnél kazán van, ők pl. úgy csinálják, hogy még este 11-éjfél között apukám lemegy és rak a tűzre, reggel 5 körül kel anyukám és akkor ő is ránéz. 5-6 órát meg ki kell bírnia egy háznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!